Gőzerővel halad a Microsoft új konzoljának fejlesztése, és vele együtt a marketinggépezet: szinte minden héten emlékeztetnek minket, hogy ez lesz a legerősebb konzol a piacon és mint ilyen, a 4K felbontást a kisujjából (vagy kontrollerünk thumbstickjéből) kirázza majd. Ráadásul az eddigi híresztelések alapján a Scorpio akkora durranás lesz a redmondi óriás szerint, hogy még az E3 előtt bemutathatja a konzolt egy saját show keretében - a Los Angelesi expó meg a repeta lesz.

Ennek mintegy előszeleként a Microsoft áruházában már saját oldala is van a Scorpiónak, igaz, sokat nem árul el és nyilvánvalóan előrendelni sem lehet, de egy hírlevélre feliratkozhatunk. Mindenesetre az oldal az idei ünnepi szezont jelöli meg a várható megjelenés idejeként, és felhívja figyelmünket a konzol erejére és visszafele kompatibilitására.

Mindeközben Phil Spencer nem győzi hangsúlyozni, hogy a Scorpio egy prémium konzol lesz, és nem az eddigi termékvonal leváltása vele a céljuk. Akárhogyan is, kíváncsian várjuk, hogy (kis képzavarral élve) lesz-e akkora a redmondi pókszabású lángja, mint a füstje.

project-scorpio.jpg