A Microsoft ma bemutatta az Alpine Legend című jódliszimulátor játékát, amiben a stílus nagy alakjaival, mint Franz "The Manz" Langgal és Johann Hornbostellel közösen adhatjuk elő az olyan örökzöld slágereket, mint a például a “Whose Spit Is In My Horn?"-t vagy a “More Goat Bell (It Needs)”-et. Ezek igazán összehozzák a családot és barátokat, akik bármikor beszállhatnak a mókába a multiplayer módnak köszönhetően.

Azonban félre ne értsetek, nem egyszerű egy jódliénekes élete, hiszen rögös utat kell bejárnunk, míg a stílus igazi királyaivá válunk, de mindképpen megéri, hiszen fényűző hegyi koncerttúrákon és versenyeken veszünk majd részt, miközben a bögyös rajongóink a nyakunkban csüngnek. De nem szabad megrészegülni a sikereinktől és rászokni a köptetőre, hiszen ez a karrierünk végét is jelentheti!

Akiknek megtetszett a (sajnos) csak Xbox 360-ra megjelenő játék, azok máris megrendelhetik a tripla dudás vagy a kecskekiegészítős extra kiadást, ám a hivatalos oldal szerint még kétséges a játék megjelenése — de mi bízunk az MS-ben.