Az -- állítólag megbízható -- informátorok elmondása szerint a Microsoft mintegy 6 hónappal le van maradva a Durango első játékainak munkálataival. Noha a gépet még idén, az év végén szeretnék a boltokba küldeni, csak kevés exkluzív címet tudtak felsorakoztatni, sőt néhány belső fejlesztésű projektet le kellett állítani, mivel ezek nem úgy haladtak, ahogy az megfelelt volna a cégnek.

A források arról is beszámoltak, hogy a Microsoft jelenleg egy agresszív kampányt folytat annak érdekében, hogy minél több külsős fejlesztő programja legyen exkluzív a platformjukra, ezzel ellensúlyozva a belső csapataik alacsony számát -- ezt az alacsony számot természetesen a Sonyhoz és a Nintendóhoz viszonyítva kell érteni. Állítólag úgy alakult, hogy csak Xboxra fog megjelenni a Respawn Entertainment első játéka, melyről más források már elárultak ezt-azt.

A Sony eközben jól halad a PlayStation 4-gyel mind a hardver, mind pedig az azt kísérő szoftverek tekintetében. Csak nem hátrányból fog indulni a Durango?

Xbox 720?