Akció, stratégia, CryENGINE 2, MMORPG... A Reloaded Studio szeptember 15-én bejelentette: licencszerződésbe léptek a Crytek germán gárdájával, hogy lenyűgöző grafikus motorjukat, a CryENGINE 2-őt használják legújabb akció-stratégiai MMORPG játékukhoz. A cuccnak egyelőre még címe sincsen, a bejelentés zömében a két cég - a Reloaded, illetve a Crytek - ajnározzák egymást körbe igen csak látványosan. A koreaiak elmondták, hogy keresve sem találhattak volna jobb motort, amely ennyire dinamikusan idomulna a vágyaikhoz, és amely ennyire organikus látványvilágot tudna létrehozni. Igen ám - mondták erre a német srácok -, nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen erőteljes és kreatív munkaerővel megáldott cégnek adhattuk oda munkánk gyümölcsét: olyan srácoknak, akik még ugyan életükben nem csináltak játékot, és egy olyan piacra próbálnak betörni, amely gyakorlatilag már így is vagy 150%-ig túltelített, de hát istenem, szeretjük a koreaiakat. Na jó, szó szerint nem ezt mondták, beismerem.

Akció, stratégia, CryENGINE 2, MMORPG... A lényeg, hogy a döbbenetes vizualitás mellé iszonyatosan hangulatos művészi világ fog majd társulni - ezt már valójában Faruk Yerli állította, a Crytek egyik menedzser-direktora -, a koncepciókból kiderült nekik, hogy igen, erre érdemes odafigyelni, ezeknek érdemes eladni egy ilyen modern motort. Faruk még elmondta - mekkora szerencse, hogy nem o-val írják a nevét, most pirulhatnánk, hogy hogyan is hírezzük ki vulgaritás nélkül -, hogy az új MMORPG-nek már új mércét kell majd megütniük: nem elég egy hihetetlenül részletes világ, ha a grafika cserébe igen csak szerény. Szomorú, hogy egy ilyen új játékstílust is megfertőz - ezt már én teszem hozzá - a külsőségek hajszolásában rejlő örökös verseny, esélyes, hogy sajnos ez a stílus is elmozdul a komplexitás irányából az egyszerű, de látványos megoldások felé.

(Miután az anyagból még nincsenek képek, így a CryENGINE 2 leghíresebb felhasználójából, a Crysisból származó fotókkal illusztráltuk a hírt.)