Az est házigazdája egy Nelson Diaz nevű színész, humorista és játékos volt, Mike Griffith, az Activision elnöke közreműködésével. A kiadó nem sokat lacafacázott, egyből belecsaptak a lecsóba, egy csomó új játék bejelentésével.

Az első a Singularity nevű FPS, melyet első ránézésre bárki a Time Shift második részének nézhetne. Az előzetesből sokkal több nem derült ki, csak annyi, hogy PS3-ra és X360-ra érkezik.

Következett a már korábban kiszivárgott Marvel Ultimate Alliance 2: Fusion bejelentése, melyet a Vicarious Vision hegeszt, hiszen a Raven Software három másik címmel van elhavazva. A „Fusion” alcím a játékmechanizmus új elemére utal: két karakter képességét egy brutális speciális támadássá egyesíthetjük. Az előzetesben egy halom szuperhős tűnt fel, többek között a Pókember, a Vasember, Amerika Kapitány, Rozsomák, ám arra a pletykára / információra, mely szerint a játék a Marvel „Civil War” sztoriját követné, nem érkezett megerősítés.



Ezután jött két újabb cím: X-Men Origins: Wolverine és Transformers: Revenge of the Fallen. Nagy meglepetést ezek nem okoztak, hiszen mindkét játék egy-egy készülő mozihoz kapcsolódik. Az első, melyet a Raven Software fejleszt, a filmmel együtt fog a boltokba kerülni, a második megjelenési dátumáról azonban nem esett szó.

Az újabb nagy attrakció egy bőséges Call of Duty: World at War demó volt, mely az új szenzáció, a lángszórózás mellett a játék kooperatív módjára fókuszált; a hagyományos vállt vállnak vetve megoldás mellett kompetitív kooperatív módot is kapunk, mely a Call of Duty 4 pontrendszerét hozza vissza. Nagy dobpergés mellett azt is bejelentették, hogy a játék kampánymódja egyik karakterének Kiefer „Jack Bauer” Sutherland kölcsönzi a hangját.

Activision sajtókonferenciaActivision sajtókonferenciaActivision sajtókonferencia

A Spider-Man: Web of Shadows és a Quantum of Solace csak játékmenet videóval és előzetessel volt jelen, se demó, se új infó nem járt mellé. Az új James Bond játék legérdekesebb megoldása az átmenet nélküli váltás külső nézetből belsőbe, ahogy lopakodó üzemmódból fedezékes mechanizmusú lövöldébe kapcsolunk. Egy külhoni portál elmésen így nevezte a dolgot: Metal Gears of War Solid...

Activision sajtókonferenciaActivision sajtókonferenciaActivision sajtókonferencia

Activision sajtókonferenciaActivision sajtókonferenciaActivision sajtókonferencia



Ezután Todd Hollenshead , az id Software feje lépett a pódiumra, és leleplezte az új, Raven Software fejlesztette Wolfenstein játékot, melyről Darths már írt egy beszámolót – így aztán az is kiderült tehát, hogy míg a Rage az EA gondozásában fog megjelenni, B.J. Blazkowicz új kalandja marad az Activision kebelén.




Activision sajtókonferenciaActivision sajtókonferenciaActivision sajtókonferencia

Az eseményt egy húsz perces Guitar Hero: World Tour demonstráció zárta, bemutatva az új gitár- és dobszerkót, valamint az új zenekészítő módot. A korábbi részek hangszerei kompatibilisek lesznek ezzel a címmel, legfeljebb a friss mókákat, mint a csúszkát, nem fogjuk tudni használni. A dobfelszerelés hátoldalán egyébként egy szabványos midiport található, így bármilyen elektronikus szerkót rácsatlakoztathatunk, és használhatjuk azt a játékkal. A bemutatót nem kisebb nevek prezentálták, mint Travis Barker (a Blink-182 exdobosa), Haylie Williams (a Paramore énekese, aki játszható karakter lesz), és a Neversoft, akik a Van Halen „Hot for Teacher” nótáját nyomták el rémületesen profin a legnehezebb fokozaton – elég frusztráló látvány volt a kocajátékosok számára...



Végül akit érdekel, íme egy videó magáról a konferenciáról, teljes egészében!