Thomas Gopp, a CD Projekt csapatának tagja egy videóban fedte fel, hogy milyen is lesz a Witcher következő része. Az anyagot alant láthatjátok, ám ha valaki nem értené a szöveget, íme itt vannak a forradalmat ígérő játékelemek, melyeket a Witcher: Mysterious Secrets című "új generációs" RPG-ben láthattok majd:

  • Fejlett 2D-s technológia — a program teljes mértékben ki fogja használni a kézi konzolok 8-bites processzorát, mellyel így elérhetővé válik az eddig tapasztalt legrealisztikusabb grafika.
  • 32 színt használó megjelenítés — ezáltal gyönyörű képek tárulnak majd a szemünk elé. (Megjegyzés: a színek felét nem fogjuk látni, mivel a konzol csak 16 színt képes megjeleníteni).
  • Forradalmi Motion Capture technológia — a legújabb mozgásrögzítési technológiát használva soha nem látott animációknak lehetünk szemtanúi, melyekből összesen három (!) fog szerepelni a játékban.
  • Nyílt világ — sehol nem látott szabadságot élvezhetünk majd a Witcherben: megkötések nélkül, balra és jobbra is mozoghatunk a világban. A jövőben egy fizetős DLC formájában a játékosok meg fogják kapni a fel-le mozgás lehetőségét is.
  • Határok nélküli játék — olyan sokáig mehetünk majd balra vagy jobbra, ameddig csak akarunk.
  • Döntési és következmények nélküli játékrendszer — e forradalmi játékelem segítségével mindegy, hogy mit választunk az egyes döntési helyzetekben, mivel ezen döntések egyáltalán nem befolyásolják a játékmenetet. Soha többé nem dönthetünk rosszul!
  • Fejlett fizikai rendszer — ennek köszönhetően Geralt teljesen élethűen fog viselkedni a játékban. Ha felugrik, saját magától vissza fog esni a földre, és nektek ehhez egy gombot sem kell megnyomnotok.
  • FREAK rendszer (Fully Realistic Environment and Killing System) — talán a játék egyik legnagyobb újdonsága, mely megoldja a mentés/visszatöltés problémáját. Ha egyszer meghalsz a játékban, akkor többé nem fog működni a program. Tehát ne halj meg!
  • Nagy hatalmú fegyverek és páncélok, melyeket rögtön a játék elejétől meg fogunk kapni, így nem kell majd a tárgygyűjtögetéssel vesződnünk.
  • Fejlett harcrendszer — milliónyi támadáskombinációt hozhatunk elő a játékban szereplő ütések és varázslatok segítségével. Például: ütés-ütés-varázslat, vagy varázslat-ütés-varázslat, vagy varázslat-ütés-ütés.
  • Kétfajta forradalmi kooperatív játékmód — végtelen mennyiségű barátoddal játszhatsz a Witcher: Mysterious Secrets segítségével. Ha te befejezted a játékot, csak add át a konzolt a haverodnak, és nézd, ahogy ő játszik. De aki nagyon profi, az megoszthatja a billentyűket a barátjával. Míg ő az A és B gombokat kezeli, a játékos az iránybillentyűket nyomogatja.

Azt hiszem nem kell több dolgot hozzáfűznöm. Ez a cím újradefiniálhatja a videojátékokat! Thomas Gopp szerint valamikor kedd és péntek között fog megjelenni, 2010-ben. Ne hagyjátok ki!


Witcher: Mysterious Secrets bejelentés


A játék intrója