A Windows 8 megjelenésével egy időben, tehát október 26-án kerül a boltokba a Surface for Windows RT névre keresztelt masina, mégpedig három kiszerelésben. A legolcsóbb, 400 fontot kóstáló modell 32 GB háttértárral érkezik; ennél egy kicsit drágább a szintén 32 GB-os, de már a Touch Coverrel szerelt változat 479 fontért, s végül még itt van a sorozat legdrágább tagja, a 64 GB-os modell, melynek az árcéduláján 559 font szerepel. Ezzel az árazással a Microsoft egyébként megverte az Apple-t, hiszen egy új, 32 GB-os iPad 479 fontba kerül.

A Windows tablet olcsóbb, mint az iPad

A felszereltség tekintetében természetesen mindhárom kiszerelés ugyanazt nyújtja, tehát a burkolat alatt egy NVIDIA Tegra alapú ARM-processzor dolgozik 2 GB RAM társaságában; az érintésérzékeny kijelző átmérője 27 centiméter (felbontás: 1366x768), csatlakozókból pedig microSD, USB 2.0 és Micro HD Video áll a rendelkezésünkre. A szoftver terén Windows RT-t kapunk, illetve még jár a Microsoft Office 2013-as változata és egyéb alkalmazások, köztük egy Xbox Live app.

A Surface for Windows RT nagy testvére, az erősebb processzorral ellátott Surface for Windows 8 Pro várhatóan a jövő év elején fog megjelenni, nagyjából az Intel Ultrabook típusú PC-kkel egy árban.