Majdnem két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Game Pass összes korábbi konstrukciójára (Ultimate, PC, Core) magasabb árcédula került (az új érkezőket csak szeptember 12-től érinti a változás), az Xbox Game Pass for Console-t pedig felváltotta az Xbox Game Pass Standard elnevezésű fokozat, amely tartalmazza ugyan a terjedelmes könyvtárat és a multiplayer funkciókat, az Xbox Cloud Gamingről és a premierekről azonban le kell mondaniuk azoknak, akik ezt választják. A Microsoft azonban továbbra is kísérletező kedvében van, a Windows Central jelentése szerint ugyanis további tierek bevezetésére készülhet a techóriás, ráadásul egy régi ismerős is feltűnt az egyelőre csak szóbeszéd szintjén létező horizonton.

xbox-game-pass-microsoft-tier.jpg

A portálnak nyilatkozó források elmondása alapján a cég egy kizárólag felhőalapú (Xbox Cloud Gaming) szint bevezetését fontolgatja, ami értelemszerűen olcsóbb lenne, mint a többi, és azoknak szól, akik nem szándékoznak konzolt (vagy PC-t) venni. Ami a reklámokkal dúsított variánst illeti, a Microsoft "vizsgálja annak lehetőségét", egyelőre azonban nem tervezi a bevezetését, szóval megeshet, hogy végül soha nem lép ki az ötletelés keretei közül.

Végezetül pedig a Friends & Family csomag visszatérése is szerepel a Window Central cikkében – ezzel a pakkal ugyebár 2022-ben és 2023-ban kísérletezett a vállalat, a lényege pedig, hogy havi 24,99 dollárért akár öt személy is használhatott egyetlen előfizetést. Meglátjuk, hogy végül mi bizonyul igaznak az imént leírtakból, a Microsoft mindenesetre még nem válaszolt az Insider Gaming megkeresésére, szóval egyelőre tessék pletykaként kezelni a dolgot.