A visszlízing folyamata egyszerűbb, mint gondolnánk

Az egyik legegyszerűbb és legkedvezőbb módja annak, hogy akár 24-48 órán belül több millió forinthoz jussunk, amit szabadon költhetünk bármire: az autó visszlízing. Ez könnyedén elérhető a Lizingo.hu oldalán, de pontosan hogyan is néz ki az igénylés folyamata?

Az első lépés természetesen az, hogy telefonon felvesszük a kapcsolatot a szolgáltatóval, ahol átbeszéljük a pontos célt, az igényt, a hitelképességet, valamint azt, hogy pontosan milyen autóról van szó. Ha minden kérdésünket megválaszolták, akkor e-mailben fogunk kapni egy rendkívül kedvező, egyedi hivatalos banki ajánlatot.

Hogy még egyszerűbb legyen az ügyintézés az online térben, kész listát küldenek arról is, hogy pontosan milyen dokumentumokra lesz szükség a hitelbírálathoz. Ha mindent rendben találunk, akkor küldhetjük is a kért iratokat, elég őket beszkennelni vagy okos telefonnal lefotózni úgy, hogy minden jól olvasható legyen.

Alkalmazottak esetén a netbankból letölthetjük a bankszámlakivonatot. Ha mindent továbbítottunk, akkor pár órán belül, de legkésőbb másnap meg is történik a hitelbírálat, amiről azonnal értesítést kapunk. A szerződéskötéshez időpontot és helyszínt kell egyeztetni. Ha ez sikeresen megtörtént, akkor azt a szakértő továbbítja a banknak, ahol ellenőrzik az adatokat és előkészítik a folyósítást.

Az autóátírást mi is elvégezhetjük, de a szakemberre is rábízhatjuk. Ezt mindenképpen még a folyósítás előtt meg kell tenni, mivel a bank így győződik meg arról, hogy az autó tehermentes. Ha ezzel is kész vagyunk, legkésőbb a következő banki napon, de akár még aznap megérkezhet a számlára a kívánt összeg.

https-lizingohu-2024-majus-cikk3.jpg

Mekkora önerőre van szükség?

Egy teljesen átlagos jármű esetében az önerő általában minimum 20%, de sokszor lehet találkozni 30%-kal is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogyha egy 20 millió forintos autó szerepel az ügyletben, az önerő pedig 30%, akkor a hitelösszeg 14 millió forint lesz.

A futamidő alatt a jármű tulajdonosa a bank lesz, az ügyfél pedig mint üzembentartó fog szerepelni a forgalmiban. A teljes hitelösszeg törlesztése után automatikusan az igénylő lesz az autó tulajdonosa.

Kamatot sem kell végig fizetni

Ez mit jelent a gyakorlatban? Ha például úgy döntünk, hogy 6 hónap után teljesen visszafizetjük a tartozást, akkor nem a teljes futamidőre járó kamatot kell kifizetni. Csak azt a 6 hónapot, ameddig ténylegesen fennállt a tartozás a bank felé.

Az autó visszlízing előnye, hogy teljesen rugalmas, bármikor lehet végtörleszteni, a maximális futamidő pedig 84 hónap lehet.