Október 25-én végre megtörtént az év (egyik) legnagyobb videójátékos eseménye, avagy befutott a nagy reményekkel várt Call of Duty: Black Ops 6, hogy friss vért pumpáljon a kissé megfáradt franchise ereibe. A Treyarch-nak és a kampányt jegyző Raven Software-nek ezúttal nem volt túl nehéz dolga a léc megugrása terén, hiszen a tavalyi etap, a Sledgehammer Games gondozásában készült Modern Warfare 3 a szakma és a közösség szerint is gyalázatosra sikeredett (pláne, ami az egyjátékos módot illeti), ám így is kérdéses volt, hogy vajon instant review bombingban részesül-e a legújabb fejezet, mostanra ugyanis megszokhattuk, hogy sokan csak a név miatt szórják meg egyesekkel és nullákkal az épp aktuális részt. Nos, ezúttal szerencsére elmaradt a negatív értékelések áradata, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy teljességgel elégedettek lennének az emberek.

A hír írásának pillanatában ugyanis vegyes értékeléssel bír a játék Steamen (több mint 3000 szavazatot követően), ám hozzá kell tennünk, hogy a többségnek nem magával a játékkal van baja, hanem a rengeteg technikai problémával – a játékosok zöme a rendszeres fagyásokra panaszkodik, de olyan is akad, aki a Call of Duty launcher miatt hagyott negatív értékelést a Valve platformján. Ebből adódóan tehát könnyedén feljebb kúszhat a megítélés, ha sikerül kiküszöbölni ezeket a hibákat, a Modern Warfare 2-3 "Többnyire negatív" plecsnijét mindenesetre már most sikerült túlszárnyalnia az opusznak – más kérdés, hogy a 2019-es Modern Warfare és a Cold War viszont pozitív megítélésnek örvend az online áruházban.

Ami a Metacriticet illeti, ott jelenleg 7,9 ponton áll az FPS, ám egyelőre csupán 115-en voksoltak, szóval ez nem igazán tekinthető releváns eredménynek. Végezetül pedig a siker fokmérőjeként szolgáló játékosszámról sem szabad elfeledkeznünk, ami meglehetősen erősnek mondható, mivel a SteamDB adatai szerint volt olyan pillanat az elmúlt 24 órában, amikor 306 460-an voltak egyszerre játékban Steamen, mindezt úgy, hogy Game Pass-ben is elérhető a lövölde. Szerintetek hogy sikerült a legfrissebb Call of Duty epizód?

A borítóképek forrása: IGDB, Steam