• 15 új karakter szerepel majd az Amazon sorozatának új évadjában
  • Premierdátumot egyelőre nem hirdetett az Amazon
  • A nyitószezonban is tevékenykedő Charlotte Brändström 4 epizódot rendez majd
  • Sanaa Hamri (Mariah Carey, Nicki Minaj klipek) és Louise Hooper (Vaják, Sandman) 2-2 részt kaptak

A Sárkányok háza és A hatalom gyűrűi szinte riválisként futott egymás mellett idén az HBO Max, illetve az Amazon Prime Video műsorán. Mindkét sorozat kiemelkedő nézettséget hozott, ugyanakkor a kritikák sem kerülték el az alkotókat. A Gyűrűk Ura széria férfiábrázolása kapcsán például – a fórumok népe mellett – Neil Gaiman és Elon Musk is vitába szállt. A két szolgáltató azonban a viharos véleménycserék ellenére zöld utat nyitott a folytatás előtt. Westeros kulisszái mögött alapos átalakulás várható, A hatalom gyűrűi valószínűleg közelebb jár már második évad forgatásához, legalábbis az Amazon friss bejelentése erre enged következtetni.

Rendezői erősítés és új karakterek

A streaming platform egyelőre nem hirdetett premierdátumot, viszont megnevezte a következő nyolc epizód rendezőit. Charlotte Brändström bírja a legnagyobb felelősséget, aki a nyitóévad hatodik és hetedik felvonása után ezúttal négy rész irányítását vállalta. Mellette két-két epizódot kap Sanaa Hamri és Louise Hooper. Előbbi a videoklipek világából érkezik, Mariah Carey, Nicki Minaj és Zendaya alkotótársa volt, míg Hooper neve a netflixes Vaják és Sandman több epizódja miatt csenghet ismerősen. A második évadban tizenöt új karaktert ígért az Amazon, igaz, pontos neveket egyelőre nem közöltek.

mv5bmtk2ogm0ytitywvmnc00zmexlweznjatzgy4ngeyyja2njrjxkeyxkfqcgdeqxvymzq3nzk5mtuv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A történet

A Hatalom Gyűrűi több ezer évvel a mozifilmek eseményei és Szauron hatalomra kerülése előtt, a Másodkorban játszódik. Ebben az időben hagytak fel kényszerű bujkálásukkal a tündékből lett orkok, akiket egyébként a filmek ábrázolásától eltérő, kevésbé sebzett alakban láthatunk majd. A gonosz erői a különböző kultúrák között elosztott húsz gyűrűért indulnak harcba: ekkoriban még létezett a tündék Három Gyűrűje, a törpök Hét Gyűrűje és az emberek Kilenc Gyűrűje. A cselekmény során különböző kultúrákat ismerünk meg és a Ködhegység mélységeitől, Lindon erdőin át, egészen Númenor szigetéig eljutunk.