A Ubisoft perli a The Black Eyed Peast
Ebből Fergie se vágja ki magát mellbedobással

A játékipar és a zeneipar több aspektusból vizsgálva is hasonlít egymásra. Mindkettőt elavult rendszerű megacégek vezérlik, mindkettő dollármilliók körül forog, és persze mindkettő imádja a különböző pereket. A legszebb pedig nyilván az, amikor a játékcégek és a zenevállalatok egymás torkának esnek a bíróságon -- minden bizonnyal most is ez fog történni, lévén a Ubisoft beperelte a népszerű amerikai együttest, a The Black Eyed Peast.

A kiadó egymillió dollárt követel a csapattól, amiért azok egy Wii-re és Xbox 360-ra már kiadott játékának, a The Black Eyed Peas Experience-nek iOS-es portjára tavasz óta nem reagáltak semmit. A kiadó 233 ezer dollárt ölt a program átportolásába, a zenészeknek pedig csak annyit kellett volna mondaniuk, hogy "oké, ez így jó", vagy "nem, még nem jó". Mivel azonban hallgattak, a franciáknál betelt a pohár és bíróságra viszik az ügyet.

A The Black Eyed Peas tagjai ebben a perben elég esélytelennek tűnnek: a Ubisoft aláíratott velük egy szerződést amit nem teljesítettek, így maximum a jóváírás összege körül lehet némi vita (mondjuk, hogy mi a fenéért kér a Ubisoft négyszer annyit, mint amennyibe a játék került nekik).