Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Bloomberg napokban közölt jelentése szerint könnyen lehet, hogy az értéke nagy részét elveszítő Ubisoft a cég jelenleg 10%-át birtokló Tencent és a Guillemot-család (egészen pontosan a Guillemot Brothers Ltd.) kezébe kerülhet, ezzel elkerülve a teljes katasztrófát. Az újdonsült fejlemények hatására a kiadó részvényei mintegy 40%-ot emelkedtek az egy héttel korábbi számokhoz képest (onnan mondjuk nem volt nehéz szépíteni), ám a vállalat nem kommentálta a szóbeszédeket – egészen mostanáig.

ubisoft-tencent-guillemot-ltd.jpg

A kép forrása: Ubisoft

A cég ugyanis a következőket írta a VGC-nek küldött közleményben: „A Ubisoft tudomásul vette a közelmúltban megjelent sajtóspekulációkat a vállalat körüli potenciális érdekeltségekről. Az érintett felek érdekében a cég rendszeresen felülvizsgálja valamennyi stratégiai lehetőségét, és adott esetben tájékoztatja a piacot. A társaság kihangsúlyozza, hogy a vezetőség a jelenlegi stratégia végrehajtására összpontosít, melynek középpontjában két alapvető elem áll: a nyílt világú kalandjátékok és a live service élmények.”

A Ubisoft tehát nem mondta ki egyértelműen, hogy valóban benne lenne a pakliban a fent ecsetelt felvásárlás, ám a stratégiai lehetőségek vizsgálata bizonyára magában foglalja ezt az opciót. Meglátjuk, hogy mi lesz a vége ennek a nem túl vidám történetnek, az mindenesetre biztosra vehető, hogy Assassin's Creed-játékokból a jövőben sem szenvedünk majd hiányt, bárki is kerüljön a cég élére.

A borítóképek forrása: Ubisoft