Kíváncsi vagy rá, hogy hogyan lehet egy ilyen kártyát jól felépíteni? Kövess minket a mai cikkünkben, amelyben minden trükköt és praktikát megismerhetsz.

A minőség elengedhetetlen

Mint ahogy az üzleti élet más területein is mindig a legjobbat kell kihozni magunkból, ez a névjegykártyák tekintetében is hasonlóan működik. Komoly üzletemberként hivatalos találkozókon nem jelenhetünk meg névjegykártya nélkül. Ez nem csupán azért van így, hogy a leendő üzleti partnereinknek azonnal információkat tudjunk szolgáltatni magunkról. Üzleti tárgyalások során ezzel a művelettel egyfajta gesztust is tudunk gyakorolni a fogadó fél felé. Ez pedig rendkívül jó előzetese lehet egy későbbi sikeres üzletkötésnek.

cardin2.jpeg

Sajnos akarva akaratlanul is kialakítunk egy véleményt a másikról már a névjegykártyája alapján is. Így amennyiben az olcsó, nem túl jó minőségű hatást vált ki, akkor elronthatjuk vele az első benyomást. Pedig ez egy nagyon fontos lépés életünk minden területén, az üzletben pedig pláne az. Ha nem tudjuk egyből meggyőzni azt a személyt, akivel tárgyalunk, akkor félő, hogy a későbbiekben már nem lesz erre lehetőségünk. Ne hagyd, hogy ennek a névjegykártyád legyen az oka! Olvasd a CardInMove blogcikkeit, és ismerd meg a digitális változatot!

Fontos elkerülendő hibák névjegykártya készítésekor

Van pár szabály, amit érdemes betartanod annak érdekében, hogy a lehető legjobb névjegykártyát tudd elkészíteni magadnak. Első ilyen dolog, hogy ne tömd tele túl sok adattal a felületet. Bár a névjegykártyákkal információkat szeretnénk átadni partnerünknek, mégsem mindig ez az elsődleges feladata. Egy egyedi designnal és különleges megjelenéssel sokkal nagyobb eredményt tudunk elérni. Ezen a vonalon továbbindulva a zsúfoltság sem fog eredményre vezetni. Próbálj meg olyan struktúrát kialakítani az adataidról, hogy az kellő átláthatóságot eredményezzen.

Figyelj a papír minőségére is, lehetőleg ne a legolcsóbb, gyengébb kivitelezésű darabot válaszd. Ha már névjegykártya készítésére adod a fejed, akkor ezen a részleten nem érdemes spórolni. Hiszen a papír milyensége nagymértékben hozzájárul a névjegyről kialakított képhez. Így mindenféleképpen megéri az a plusz néhányezer forintos befektetés, hiszen lehet, hogy utána az üzleti életben milliókat kaszálhatunk rajta. Hidd el, nem nehéz észrevenni a különbséget kétféle papírtípus között!

Végső tippek

A találkozó előtt mindenképpen csekkold le a névjegykártyáid állapotát. Csak akkor add át őket, ha nem gyűrődtek össze, hiszen az sem mutat pozitív képet. Ezzel akár rosszabb eredményt is elérhetsz, mintha nem is lett volna nálad semmilyen névjegy.

Fontos azt is kiemelni, hogyha te kapsz egy névjegyet, akkor tiszteld meg a másik felet azzal, hogy elolvasod a tartalmát. Ezzel is pozitív képet kelthetsz magadról, és előrelendítheted a tárgyalásaid folyamatát. Reméljük, sikerült megfelelően bevezetnünk téged a névjegykártyák érdekes világába!