Az Akku-Elemnél indító akkumulátorok rendkívül széles választéka áll az érdeklődők rendelkezésére, így mindenki könnyen megtalálhatja az ideális modellt járműve számára.

Mire kell odafigyelni a választásnál?

Ha az addig használt indító akkumulátor felmondja a szolgálatot, a legjobb megoldás, ha kiveszi azt az autóból és elmegy vele egy szaküzletbe. Az eladók ez alapján biztosan tudnak olyan modellt ajánlani, ami tökéletesen megfelel a feladatra. Ha magával tudja vinni az elhasznált indító akkumulátort, az azért is ideális megoldás, mert ott, ahol megvásárolja az újat, le tudja adni a régit. Az akku veszélyes hulladéknak számít, ezért azt semmilyen esetben sem szabad a normál szemetesbe dobni.

Ha nem áll módjában kiszedni és magával vinni a régi típust, akkor próbáljon meg fényképeket készíteni róla, amin látszódnak a legfontosabb adatok. Ez az akkumulátorok esetében a feszültség, a kapacitás, valamint az indító áram. Ezenkívül az akku méretére is oda kell figyelni, hiszen autónként eltérő lehet, hogy mekkora modell számára van kialakítva hely. Ezt illetően úgy mehet biztosra, ha magával viszi az autó forgalmiját, hiszen a kocsi pontos modelljének ismeretében az eladók meg tudják nézni, hogy mekkora akku való a járműbe.

httpswwwakku-elemhu-2024-augusztus-cikk3.jpg

Mire ügyeljen a Start-Stop rendszerű autóknál?

A Start-Stop üzemű autók a 2000-es évek közepén jelentek meg. Az elsődleges cél a károsanyag-kibocsátás csökkentése volt, főleg a nagyvárosokban, ahol gyakoriak a dugók. Az új technológiának köszönhetően, ha egy helyben áll az autó, a motor sem jár feleslegesen.

Gyors elterjedésükre az akkumulátorgyártóknak is reagálniuk kellett, ezért kifejlesztették a speciálisan ehhez a típushoz való modelleket.

A hagyományos indító akkuk nem alkalmasak a Start-Stop üzemű járművekben való üzemelésre. Ha rövid ideig képesek is ellátni a feladatukat, a gyakori leállások és újraindítások miatt az élettartamuk drasztikusan lecsökken.

Fordított esetben, a Start-Stop akkumulátorok képesek üzemelni hagyományos autókban, viszont semmilyen előnnyel nem jár a használatuk.

Észszerű választás

Az autójának mindenki a legjobbat akarja, ugyanakkor érdemes mérlegelni akkumulátorvásárlás előtt. Például, ha taxi üzemben használja a járművet, akkor nem érdemes a legdrágább akkut megvenni, mert az sem fogja sokkal tovább húzni, mint egy középkategóriás termék.

Egy régebbi kocsiba, amelynek energiaigénye nem túl nagy, felesleges magas kapacitással rendelkező modellt helyezni, mert az nem lesz kihasználva.

Mindenképp ismert gyártó megbízható termékei között kell válogatni, ugyanakkor érdemes a felhasználási módhoz és körülményekhez passzoló akkumulátort vásárolni. Ezzel felesleges kiadástól kímélheti meg magát.