Inkább bele sem mennénk abba, hogy milyen „karriert” tudhat maga mögött a kérészéletű The Day Before, hiszen aki egy picit is követte a játékvilág eseményeit, az tudja, hogy az alkotás felett bábáskodó Fntastic voltaképpen összehozta az ipar egyik legnagyobb átverését – persze a többség azért sejtette, hogy nagyjából semmi sem igaz abból, amit a fejlesztők állítottak. A programról rögtön a megjelenése után kiderült, hogy se nem nyílt világú, se nem MMO, ráadásul minden létező szempontból kimerítette az igénytelenség fogalmát, így aztán nem csoda, hogy a játék (bár ezt a szót akár idézőjelbe is tehetjük) pillanatok alatt az enyészeté lett, a bloggereket hibáztató Fntastic pedig lényegében kiszállt az internetből.

Ezek után könnyedén azt hihetné az ember, hogy a stúdió soha az életben nem tér többé vissza az interaktív szórakoztatóipar világába, ezeket a srácokat azonban nem ilyen fából faragták, így szeptember végén a Fntastic bejelentette az Escape Factory címet viselő, fizikán alapuló multiplayer játékának Kickstarter-kampányát, amiről most kiderült, hogy – nem túl meglepő módon – finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. „Ezzel akkor véget is ért a történet, ugye?” – kérdezhetné az egyszeri felhasználó. A helyzet azonban az, hogy nem, hírünk főszereplői ugyanis rendíthetetlenül üldözik tovább az álmaikat, méghozzá egy vadiúj program segítségével.

items-fntastic.jfif

A kép forrása: X

A csapat egy X-en közzétett közleményben adta a követők tudtára, hogy az Escape Factory bizonyosan nem fogja elérni a kitűzött célokat (mindössze 3146 dollár gyűlt össze a 20 000-ből négy hét alatt), így szünetelteti annak fejlesztését, helyette pedig az Items című prop hunt akció-horrorjátékkal kedveskedik a rajongóknak (?), mivel – dobpergés – állítólag sokan kértek a brigádtól egy ilyen jellegű alkotást. A szóban forgó projektet egyelőre nem közösségi finanszírozás segítségével kívánja tető alá hozni a stúdió, hanem különböző mobiljátékokkal – legalábbis az a terv, hogy az azokból származó bevételeket csatornázza be az elmondások alapján meglehetősen költséges fejlesztésbe. A tényleges demo elkészülése után azonban benne van a pakliban, hogy a Fntastic ismét a Kickstarter felé veszi az irányt, így előfordulhat, hogy sokadszorra is a leendő vásárlókon múlik a siker. Jelen pillanatban elképzelni sem tudjuk, hogy mi fog kisülni ebből az egészből, a kommentek alapján viszont szinte egy olyan ember sincs, aki hinne még a cégnek, szóval nem fogadnánk túl nagy összegben arra, hogy az Items megéli a debütálást. Szerintetek létezik a szóban forgó játék, vagy egy szimpla átveréssel állunk szemben?

A borítóképek forrása: IGDB