Példaértékű siker volt a Double Fine azon ötlete, hogy a rajongók pénzéből készítsék el a következő, a gyökereikhez visszatérő klasszikus point-and-click kalandjátékot. A Kickstarter portálon keresztül csupán 300 ezer dollárt szerettek volna a projekt elkészítéséhez összekalapozni, valamint további százezret arra, hogy a fejlesztés folyamatát egy dokumentumfilmen is megörökítsék, a rajongók reakciója azonban jóval pozitívabb volt, mint azt bárki gondolta volna, s közel 2,3 millió dollár gyűlt össze.

A többlet azt jelenti, hogy az eredetileg tervezettnél jóval több tartalommal tölthetik meg a játékot, s nem csak PC-re tudják elkészíteni a programot, de hogy pontosan miről is van szó, azt még nem árulták el a fejlesztők. Tim Schafer bevallása szerint több projekt is van a mellényzsebükben, sőt mit több, jelenleg négy kisebb csapatra van osztva a cég, melyek közül három hagyományos úton, tehát a kiadóknál való házalással próbálja finanszírozni a játékuk elkészülését. Éppen ezért ne legyünk még izgatottak, hogy a Double Fine pár nappal ezelőtt levédette a The Cave nevet, hiszen nem tudjuk, hogy melyik játékot nevezték el így.

Schafer továbbá hozzátette, hogy az összegyűlt kétmillió dollár csak nekik nagy pénz, bármelyik valamirevaló kiadó csak mosolyogva legyintene, hiszen sok helyen csupán a reklámozásra több pénzt költenek.

Még valami: a The Double Fine Adventure kapcsán Tim Schafer és Ron Gilbert beszélgetett egy jóízűt a kalandjátékokról, s természetesen mindezt fel is vették.