A július közepén kiszivárgott játszható verzió ugyan belerondított picit a Warhammer 40,000: Space Marine 2 marketingjébe, de szerencsére még ez a sajnálatos eset sem törte meg a TPS iránti lelkesedést, hiszen továbbra is az őszi időszak egyik leginkább várt programjával állunk szemben. Nem is csoda, hiszen Titus hadnagy Tyranidák elleni küzdelme már az első pillanattól kezdve fantasztikusnak tűnik, amit az augusztus elején érkezett, a kooperatív módot és a hagyományos multiplayert bemutató játékmenet-előzetes is megerősített, a Denuvo mellőzése meg ugyebár eleve óriási piros pontnak számít a rajongók körében. Most pedig már nagyjából biztosra vehető, hogy az univerzum kedvelői odáig lesznek az egeret és kontrollert nem kímélő akciókavalkádért, az értékelések alapján ugyanis a Space Marine 2 lett az év egyik legjobban sikerült lövöldéje.

A Saber Interactive TPS-ének PC-s verziója ugyanis nem kevesebb mint 83 pontot tudhat magáénak a teszteket összesítő Metacritic oldalán, méghozzá 43 írást követően, tehát nem valószínű, hogy érdemben elmozdulna a mutató – 1-2 pontos eltérés persze lehet még negatív vagy pozitív irányba. Eddig több mint egy tucat olyan kritika látott napvilágot, melynek szerzője 9-10 pont közé lőtte be az élményt, kiemelve a programba zsúfolt rengeteg tartalmat és játékmódot, valamint a lehengerlő prezentációt, ami miatt minden előzetes után úgy kellett összeszednünk az állunkat a padlóról. Néhány szakmabeli (például a Press Start Australia munkatársa) még arra is felhívta a figyelmet, hogy hírünk alanya abban az esetben is élvezhető, ha valaki nem mozog otthonosan a Warhammer 40K világában, ez pedig elég nagy pozitívum azok számára, akik csupán egy vérgőzös hentparádéra vágynak – akár az ismerőseik oldalán.

A hír írásának pillanatában csupán két olyan teszt található az említett portálon, ami közepes pontszámmal végződik – a PCGamesN szerzője az unalmas történetet és a sótlan küldetés dizájnt, a PC Gamer alkalmazottja pedig az érdektelen multiplayert emelte ki a negatívumok közül. Ettől függetlenül viszont eléggé úgy fest, hogy a Space Marine 2 minden téren szintet népett az elődjéhez képest (melynek Xbox 360-as változata 76 ponton áll Metán), szóval tessék szépen felkészíteni a reflexeket, mert egy veszettül élvezetes akciójáték kerül fel a boltok polcaira szeptember 9-én.