Az alapos tervezés nélkülözhetetlen

Ahogy egy ház is akkor lesz ideális, akkor fognak jól megvalósulni azok a dolgok, amiket szeretnénk, ha jól megvan tervezve, ugyanúgy igaz ez a benne működő berendezésekre, rendszerekre is. A Nective Smarthome rendszerénél a tervezés pontosan ugyanígy elengedhetetlen.

A villamos tervek elkészítése egyébként is alapvető elvárás egy új építésű ingatlan esetében, de egy felújítás során is megkönnyíti a dolgunkat. Eldönthetjük, hol, hova, mit szeretnénk, hány konnektor legyen a hálószobában az ágy mellett, a konyhában vagy a fürdőszobában, hol szeretnénk elhelyezni a kapcsolókat és így tovább. 

nect2.png

Az elvárásainknak megfelelően kell megtervezni a csatornázást és a kábelezést is. El kell dönteni, hogy szeretnénk-e riasztórendszert, kaputelefont vagy kamerákat, ahogy az is kérdés, hogy elektromos redőnyöket telepíttetünk-e, és motorosan működtethető lesz-e az árnyékoló a terasz fölött.

Miért hasznos a tervezés számunkra?

A tervezéssel elkerülhetjük a hibákat, a felesleges kiadásokat és az azzal járó bosszankodást is, hogy valamiből nem rendeltünk eleget, így megakasztjuk a munkafolyamatot ahelyett, hogy tervezetten haladhatna az egész folyamat.

A villamos tervekhez kapcsolódóan eldönthető és előre meghatározható az is, hogy mi mindent szeretnénk az okosotthon rendszeren keresztül kezelni az épületben, ahogy az is meghatározhatóvá válik, hogy milyen kiegészítő termékekre lesz szükségünk ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson.

Kiegészítők a Nective Smarthome rendszeréhez

A Nective Szélmérővel viharos időben automatikusan felhúzásra kerülnek az árnyékolók. A termosztát a fűtésszelep vagy a hűtés/fűtés vezérlés üzemmódokban figyelemmel követi az adott szobák hőmérsékletét, továbbá szabályozható vele a hőmérséklet. A Nective Smarthome rendszer ezen adatok alapján irányítja a fűtésrendszert. Használhatjuk hagyományos, hőszivattyús vagy elektromos hűtési és fűtési rendszerek szabályozására, automatizálására.

A hőmérő szenzorra olyankor lesz szükségünk, amikor elengedhetetlen, hogy a vezérléshez tudjuk a hőmérsékletet. Például a rámpa fűtéséhez vagy a medence szabályozásához kelleni fog ez az eszköz is. 

Az energia biztosításához még nélkülözhetetlen a rendszernek megfelelő kapacitású tápegység, valamint DMX dimmerek is, ha a világítás vezérlését is szeretnénk az okosotthonunk rendszerébe emelni. 

Amennyiben precíz, átgondolt tervek készülnek a megrendelői igények és elvárások alapján, akkor a kiegészítőkkel egyetemben az egész rendszer költsége előre kikalkulálható lesz, ráadásul probléma esetén a kivitelezést végző szakemberek számonkérése is lehetségessé válik, így teljes biztonsággal vághatunk bele a feladatba.