• A Telltale Games új játéka egy hibrid produkció lesz
  • Félig tévéműsor, félig Telltale-féle kalandjáték
  • A Lionsgate komolyan támogatja a céget
  • Segítenek az ötletek kidolgozásában

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Telltale Games a licencelt termékek után egy egyedi, friss ötleten alapuló játékon dolgozik, amit a cég nemrégiben kinevezett új vezérigazgatója, Kevin Bruner az eddigi legambiciózusabb ötletüknek nevezett. Nos, most megtudtuk, hogy nem viccelt, mikor ezt mondta, ugyanis egy szuper showként aposztrofált produkció formálódik, ami félig hagyományos tévésorozat, és félig interaktív, Telltale-féle játék lesz. „Számunkra ez egy természetes evolúciója annak az interaktív történetmesélési módszernek, amelynek kialakításában úttörő szerepet játszottunk.” -- mondta Bruner.

Az új játék, illetve ez a szuper show formátum, merthogy nem csak egy programot akarnak készíteni, természetesen epizodikus formában fog megjelenni, de gyorsabb tempóban, mint azt megszokhattuk a Telltale gárdájától: menetrend valahol a tévésorozatok heti lebontása és az epizodikus játékok 1-2 havi üteme között lesz.

telltale-games.jpg

A programról mást még nem tudunk, csak azt, hogy ennek elkészítésében valószínűleg a Lionsgate fog segíteni. A cég ugyanis bejelentette, hogy jelentős mértékben támogatják a Telltale Gamest, hogy egyedi ötleteket termeljenek ebben a szuper show formátumban -- azt persze nem mondták, hogy az első ilyen IP konkrétan velük készül, de elég valószínű, a Telltale ugyanis egy „világszínvonalú kreatív csapat” segítségével dolgozik a rejtélyes játékon, ráadásul a Lionsgate vezérigazgatója, Jon Feltheimer csatlakozott a Telltale vezetőségéhez, vagyis komolyabban összefűződik a két cég.

A Lionsgate-tel való összeborulás egyébként azt a lehetőséget is magában hordozza, hogy a Telltale újabb licencelt játékokat készítsen. Szóba jöhet például az Éhezők viadala, az Orange Is The New Black vagy éppen a Mad Men.