A tekercses etikett címke funkciói

A tekercses etikett címke széleskörű funkciókat tölt be: jelöl, megnevez, információkat közöl, adatokat tartalmaz. Olyan, a cimke-nyomtato.hu-nál beszerezhető kellékanyagok egyike, ami nélkül ma már elképzelhetetlen lenne a mindennapi munka. Ha Ön is olyan területen tevékenykedik, ahol kötelező az adatközlés és a fogyasztók pontos tájékoztatása, akkor már tudja, hogy ez mit jelent.

cimke-nyomtatohu-2023-februar-linkmarketing-1.jpg

Ahogy azt is, hogy mivel jár, ha rosszul választ. Mivel újra és újra alkalmaznia kell az öntapadós etikett címkét, így korántsem mindegy, hogy milyen jellemzőkkel rendelkező típust szerez be. Ha nem tapad, ha idő előtt leválik, ha elmosódik a nyomatkép, ha túl kicsi vagy túl nagy - ezek mind akadályozhatják a munkában, csökkentik a hatékonyságot. 

Mindig a felhasználási feltételeknek megfelelő tekercses etikett címkét használjon!

Alapanyag szerint csoportosítva a tekercses etikett címke lehet:

  • Direkt termál alapanyagú: ez a legegyszerűbb és egyben legolcsóbb alapanyag, aminek a nyomtatásához nem kell festékszalag. A hőérzékeny címkén a nyomat a nyomtatófej által kibocsátott meleg hatására jön létre. Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, hátránya, hogy alkalmatlan a hosszú távú felhasználásra - normál körülmények között is csak 1-3 évig bírja megtartani a nyomatképet. A fizikai hatások eredményeként elszíneződhet, ezért extrém körülmények esetén nem ideális választás.

  • Papír alapanyagú: a címke nyomtatásához WAX festékszalag kell, ami a nyomtatás költségét 20-25%-kal megemeli. Kiváló választást jelenthet beltéri felhasználás esetén, hiszen éveken át tökéletesen megőrzi a nyomatot. Előnye, hogy a fizikai hatásokra sem színeződik el. 

  • Műanyag alapanyagú: nyomtatáshoz RESIN festékszalag kell, ami az előzőhöz képest újabb +20-30%-os költségnövekedést okoz. Cserében viszont kül- és beltéren egyaránt használható, mert ellenáll a párának, víznek, vegyi anyagoknak, mechanikai hatásoknak, ezzel a legtartósabb alapanyagnak számít. 

A tekercses etikett címke ragasztóanyagai

A tekercses etikett címke beszerzése során az alapanyag kiválasztása után a másik legfontosabb teendőt a ragasztó meghatározása jelenti. Ugyanis, ha eltér a felhasználási mód az átlagtól, akkor speciális ragasztóval ellátott etikett címkére lehet szükség. 

A leggyakoribb ragasztók a következők:

  • Normál változat: általános címkézési feladatok esetén garantál kiváló és gyors tapadást sima felületen. Ez az egyik legolcsóbb választás.

  • Erős ragasztó: időtálló, 15-20 évig is a helyén maradhat, nehéz eltávolítani.

  • Visszaszedhető (eltávolítható) rögzítőanyag: annak ellenére, hogy nem tapad olyan erővel a felületre, mint egy normál ragasztóval ellátott címke, mégis biztos tapadást nyújt. 

Válasszon Ön is megfontoltan tekercses öntapadó etikett címkét!