Az indie játékokat készítő teamPixel év elején azzal a tervvel állt elő, hogy megpróbálja megvenni a klasszikus űrstratégia-sorozat, a Homeworld jogait a THQ-tól. Ehhez február 7-ig 50 ezer dollárt kellett összeszedniük, amihez a játékosok segítségét kérték, vagyis a projekt közösségi finanszírozási portálokra került. Az eredmény: 58,644 dollár a Kickstarteren, 13,675 dollár az Indiegogón, és nem részletezett összeg a PayPalen. A pénz tehát meglett, de ez csak arra volt elég, hogy elinduljanak az árverésen, a licitálás megnyeréséhez már kevésnek bizonyult az összeg.

A Homeworld jogokat a SEGA halászta el a teamPixel elől; a japán cég 26,6 millió dollárért cakumpakk megvette a szériát elindító Relic Entertainmentet, miután a THQ tavaly csődbe ment, és tulajdonát kiárusították. A teamPixel csapata reméli, hogy a jogok jó kezekbe kerültek, s természetesen visszafizetik az adakozók pénzét.

Ezzel ugrott a mobileszközökre tervezett Homeworld-játék, és másodszor mondhatunk le a Homeworld 3-ról, de reménykedjünk, hogy a SEGA nem temeti el a tíz éves szériát. A kiadó az utóbbi időben különben is a PC-s stratégák egyik nagy kedvence lett, hisz sikerre vitte a Total War-szériát, és a Company of Heroes 2 béta is nagyon rendben volt.

A teamPixel elbukta a Homeworld IP-t