Mostanra egy komplett szappanoperává nőtte ki magát a GTA 6 esetleges késése körüli történet, amit a Liam névre hallgató X felhasználó tweetje indított el, amelyben az állt, hogy egy belsős halasztás miatt csak valamikor 2026 elején/közepén fognak befutni a Grand Theft Auto-széria soron következő felvonásának konzolos verziói, a PC-s változatra pedig további 12-18 hónapot kell várni. Az általában eléggé jól értesült Rockstar Universe a forrásaira hivatkozva később cáfolta ezt a felvetést, emellett pedig a Bloombergnél tevékenykedő Jason Schreier is azt mondta, hogy nem tud semmiféle halasztásról, így mondhatni elcsitultak a hullámok a sandbox műfaj következő lépcsőfoka körül.

Az események következő láncszemét egy volt Rockstar North alkalmazott szolgáltatta, Obbe Vermeij ugyanis a GTA 4-gyel példálózva adott hangot annak, hogy a halasztás nagyon is benne van a pakliban, ám aláhúzta, hogy a Rockstar Games még nincs abban a helyzetben, hogy meg tudja állapítani ennek szükségességét. Ez utóbbi kijelentés kapcsán pedig úgy fest, igaza volt az egykori technikai igazgatónak, nemrég ugyanis maga a kiadó vetett véget a találgatásoknak.

A Take-Two Interactive éves jelentése rámutatott, hogy a Rockstar továbbra is 2025 őszén tervezi piacra dobni a GTA 6-ot, vagyis a szóbeszédekkel ellentétben semmiféle halasztás nem történt házon belül. Mindez remek hír lehet azok számára, akik a közelmúlt eseményei miatt elkezdtek aggódni a debütálást illetően, ugyanakkor szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a jelentés a mostani állapotok alapján készült, így aztán megeshet, hogy tavasszal mégis bejelentenek egy halasztást. Már csak azért is tűnik elképzelhetőnek ez a forgatókönyv, mert a franchise összes eddigi része később került a boltokba a tervezettnél (ez egyébként a Red Dead Redemption-szériára is igaz), így igazából az lenne meglepő, ha pont egy ilyen ambiciózus projektet sikerülne időben leszállítaniuk a készítőknek. Persze többször is bebizonyosodott már, hogy vannak még csodák, mindenesetre nem nagyon fogadnánk arra, hogy jövő ilyenkor már vagdossuk a centit a megjelenés miatt.

A képek forrása: IGDB