Noha a megjelenés előtt többen is kifejezték a nemtetszésüket a Stellar Blade hősnőjének meglehetősen mutatós külseje miatt (amit egyébként egy valódi modellről mintáztak), a játékosokat jól láthatóan nem zavarták a progresszív hangok, hiszen a Shift Up PlayStation 5 exkluzív (ez amúgy még változhat) játéka elég jól fogyott ahhoz, hogy már szóba is kerüljön az állítólag Unreal Engine 5-tel készülő folytatás. Jelen pillanatban azonban mind a stúdió, mind pedig a Sony aggódhat egy picit, mivel kiderült, hogy az akció-RPG címe szinte teljesen megegyezik egy louisianai székhelyű filmgyártó cég nevével, melynek tulajdonosa, Griffith Chambers Mehaffey jól be is perelte az említett cégeket – valamint egy meg nem nevezett biztosítótársaságot, amely a felperes szerint a Sony Interactive Entertainment felelősségbiztosítását fedezi a Stellarblade (ez a cég neve) által felhozott vádakkal szemben.

A keresetben a Stellarblade és Mehaffey azt állítja, hogy a louisianai cég 2010 óta létezik, és „multimédiás szolgáltatásokat” (legyen az film, dokumentumfilm, zene vagy videóklip) nyújt, emellett kiemelték, hogy Mehaffey 2006 óta a stellarblade.com tulajdonosa, és 2011 óta használja azt munkájával kapcsolatban. Mehaffey arra is rámutatott, hogy amikor a Shift Up először bejelentette játékát, az még Project Eve néven futott, ezt azonban 2022-ben Stellar Blade-re változtatta, majd 2023 januárjában bejegyeztette azt videójátékkal kapcsolatos védjegyként. A tulajdonos leginkább azt nehezményezi, hogy míg a potenciális ügyfelek korábban könnyedén megtalálhatták a vállalkozását, addig most már csak a játékot dobja ki a kereső, ráadásul a logók színvilágához és az "s" betűhöz köthető hasonlóságokkal sincs kibékülve.

Mehaffey többek között azt szeretné, hogy a Shift Up és a Sony ne használhassa többé a Stellar Blade-et vagy bármilyen más, ahhoz hasonló nevet, valamint kéri, hogy adják át a birtokukban lévő, „Stellar Blade” feliratú anyagkat, hogy Mehaffey és a Stellarblade megsemmisíthesse azokat. Ezek után már talán mondanunk sem kell, hogy a felperes némi kártérítésben is reménykedik, ám egylőre kérdéses, hogy mi lesz az ügy végkimenetele – az IGN mindenesetre megkereste a PlayStationt, hogy kommentálja az eseményeket.

A borítóképek forrása: PlayStation