Ez történik, ha a tőzsde bepánikol: zuhanni kezdtek a GameStop részvényei annak a hírnek a hallatán, hogy a Sony egy olyan módszert dolgozott ki, amivel blokkolni tudnák a használt játékok terjedését. Fontos azonban tudni, hogy egyelőre semmi többről nincs szó, csak egy szabadalomról, és semmi jel nem mutat arra, hogy a következő PlayStationban már ilyen rendszer lesz -- egy ilyen korlátnak azonban csupán a megemlítése is elég volt ahhoz, hogy a használt játékokból kifejezetten jól profitáló GameStop részvényei hirtelen 5 százalékot essenek.

Az üggyel kapcsolatban reagált a Wedbush Securities elemzője, Michael Pachter, aki nem tulajdonított különösebben nagy jelentőséget a szabadalomnak, mégpedig két okból. Egyrészt a belső fejlesztőcsapatok munkájából származó összbevételt csak kis mértékben növelné a használt játékok kitiltása, másrészt pedig anyagi veszteséget okoznának maguknak, ha gátolnák a játékipar ezen részét, főleg akkor, ha a riválisok nem tennének így.

Pachter úgy véli, hogy ez a módszer inkább arra való, hogy egyes kiadók blokkolni tudják a használt játékok terjedését, nem pedig arra, hogy egy használt játék se induljon el. Az elemzőcég továbbá úgy gondolja, hogy jelenleg egyik kiadó és konzolgyártó sem merne megtenni egy ilyen lépést, ebből fakadóan pedig a tőzsde reakciója is túlzó.