• Egyedi AI-megoldást védetett le a Sony
  • A mesterséges intelligencia megtanulja és reprodukálja játékstílusunkat

A technológia világára különösen igaz, hogy a védjegyek mögött nem feltétlenül húzódik meg tényleges termék, sokszor egyszerűen csak biztosra szeretnének menni a vállalatok azzal, hogy minden kicsit is innovatív felmerülő ötletet levédetnek. Nem kizárt, hogy most is hasonlóról van szó, mindenesetre határozottan érdemes vetni egy gyors pillantást a Sony nemrég felfedezett szabadalmára.

Egy mesterséges intelligenciáról van szó, amely folyamatosan monitorozza azt, milyen stílusban játszik a felhasználó, miként cselekszik az egyes szituációkban. Teszi mindezt azért, hogy ha úgy van, akkor a megfelelő pillanatban be tudjon ugrani a játékos helyett: például akkor, ha egy szakasz túlságosan nehéznek bizonyul a felhasználónak, vagy olyan esetekben, amikor kooperatív játék esetében az egyik félnek néhány percre le kell tennie a kontrollert – ilyenkor a gép veszi át a helyét.

A Sony az elmúlt két évben különösen nagy hangsúlyt fektetett a mesterséges intelligenciára, így nem véletlen, hogy folyamatosan kutatják, milyen innovatív megoldásokkal lehet összekapcsolni ezt a területet a videójátékokkal.