A Sony nemrég egy olyan bejelentést tett közzé a Steamen, ami nemcsak a jelenlegi, hanem a jövendőbeli Helldivers 2 játékosokat is érinti. Ennek a lényege, hogy a játék indításához mindenkinek össze kell majd kötnie a Steam fiókját egy PlayStation Network fiókkal. A jelenlegi játékosok május 30-tól kapnak erre vonatkozó figyelmeztetéseket, és június 4-ig lesz idejük meglépni ezt a nem túl bonyolult, de PC-s szempontból valóban teljesen felesleges lépést. Új játékosok pedig már május 6-tól kénytelenek PSN fiókozni.

Na de miért? 

A fiókok összekapcsolásának oka nem más, mint az, hogy a Sony így próbálja megvédeni a játékosokat a bántalmazóktól, pontosabban a bannolást lesz könnyebb így intézniük, míg másik oldalról a bannolással kapcsolatos ügyintézés is egyszerűsödik.

Mondanunk sem kell, rengeteg PC-s rajongó kiakadt a dolgon, egyesek azt nehezményezik, hogy ennyi idővel a megjelenés után vezetik be ezt a rendszert, míg mások a PlayStation Network biztonsága miatt aggódnak, a múltban történt hackertámadások fényében. Aztán felmerülhet az a kérdés is, mi lesz azokkal a régiókkal, ahol van Steam, de nincs PlayStation Network... Páran pedig egyenesen odáig merészkednek, hogy a Helldivers 2 bukásáról beszéljenek, mivel nem hajlandóak PSN fiókot létrehozni, és már temetik a játékot.

Kíváncsian várjuk a további infókat, Ti mit szóltok a dologhoz?