Aki szeret vezetni, sőt, aki legszívesebben egész álló nap vezetne, annak ez tökéletes választás lehet.

Ám ha jobban belegondolunk, kevés olyan munkakör akad, amelyet ennyire változatos munkarendben lehet végezni. Mai cikkünkben a belföldi hetelős állásokat vesszük górcső alá.

Minden élethelyzethez válassz megfelelő munkát!

Ha sofőr vagy, azaz van engedélyed arra, hogy hivatásos sofőr légy, akkor számtalan állás vár rád, a Sofőr állás belföldi sofőr állásajánlatain túl akár külföldi munkát is választhatsz. Hogy miért is jó ez?

sofor.jpg

Többek között azért, mert bármilyen élethelyzetben is vagy, megtalálhatod a számodra tökéletes munkarendet.

Gondolj csak bele, vannak, akik egyedülállóként nagy gyereket nevelnek, aki egy másik városban hetel az egyetemen. Vagy vannak olyanok, akik egész héten át szabadok, mivel a párjuk külföldön él és dolgozik. Megeshet az is, hogy valaki még - vagy már újra - az agglegényéletét éli, ő sem fog feltétlenül hazarohanni a nap végén.

Megannyi élethelyzet, és ez még igazán csak a jéghegy csúcsa. Ami azonban közös bennük, hogy ilyen esetekben érdemes a hetelős munkákat választani, amely lehet akár belföldi, akár külföldi is.

Mit is jelent a hetelős munka?

A hetelős kamionos munkát érdemes először belföldi utakon kipróbálni, aztán ha úgy érzed, bejön ez a beosztás, bátran vezethet a karriered külföldi utakra is. Mielőtt azonban döntenél, nézzük is meg, hogyan kell dolgoznod hetelős rendben.

Nevéből adódóan egy hétig, tehát hétfőtől péntekig vagy távol az otthonodtól, és csak hétvégére térsz haza. Így ha fontos, hogy minden este otthon hajtsd álomra a fejed, akkor semmiképp se jelentkezz ilyen jellegű állásokra.

Természetesen számtalan nehézséggel, kényelmetlenséggel és lemondással jár ez a munka, de talán nem botorság azt mondani, hogy hazai viszonylatban ez térül meg a leginkább. Ha tehát úgy gondolod, hogy szeretnél minél többet keresni, érdemes a hetelős belföldi munkákat kínáló lehetőségeket végignézni.

Kérj bátran információkat!

Sajnos nem minden vállalkozás ad bőséges információt egy-egy állásajánlatot illetően, így ha úgy érzed, hogy a Sofőr állás valamelyik álláshirdetése felkeltette az érdeklődésedet, semmiképp se légy szívbajos, kérdezz bátran, mielőtt beadnád a jelentkezésed.

Tartsd mindenképpen szem előtt, hogy egy hiányszakmáról van szó, így szükségük van rád, tehát ha szeretnének megnyerni maguknak, el kell lássanak kellő információval az állást illetően.

Ugyanez igaz az állásinterjúkra is, hisz ha úgy határozol, hogy igent mondasz egy meghívásra, éppen annyira fontos lesz az is, hogy te megismerd a munkáltatódat, mint fordítva. Ha érdekel a sofőrködés, kezdj bele bátran!