Ugyan a ma megjelent, de early access-ben már napok óta elérhető Silent Hill 2 remake újra felvirágoztatta a népszerű franchise-t, nem ez volt az első kísérlet a sorozat aranykorának a feltámaszátásra. 2012-ben jelent meg a Silent Hill HD Collection, amely az ikonikus második rész mellett a nem kevésbé nagyszerű harmadikat is magában foglalta. A kiadást enyhén szólva sem zártak szívükbe a rajongók, ugyanis a remastered valósággal hemzsegett a technikai problémáktól, így a várva várt siker elmaradt, és a fanok azóta is a széria egyik legnagyobb feketepontjaként tekintenek erre a ráncbaszedésre. A remake-et készítő Bloober Team sem feledkezett meg a fiaskóról, játékukban tettek is rá egy vicces utalást.

A 2024-es Silent Hill 2 elején, amikor James-szel a város felé haladunk, észrevehetünk egy táblát, amin a következő felirat áll: Silent Hill Ranch. A HD Collection talán legszembetűnőbb különbsége az volt, hogy valamilyen homályos oknál fogva a fejlesztők megváltoztatták ennek a feliratnak a betűtípusát Comic Sansre. Ugyan a játéknak ez volt a legkisebb problémája, a megjelenése óta eltelt években népszerű mém lett belőle, és habár a ma megjelent remake-ben nem ezt a változatot használták a táblához, egy PC-játékos felfedezte a játékban a felirat egy ilyen verzióját is. Egy hiba segítségével ugyanis bejuthatunk a tanyaépületbe, ahol egy halom törmelék közepén találhatunk egy táblát, amin már Comic Sans betűkkel olvasható a felirat. Tehát a Bloober Team lényegében „lebontotta és elrejtette” a világ elől a 2012-es változatot, hogy azt senki se láthassa többé.

A Silent Hill 2 remake-je amúgy kifejezetten pozitív értékeléseket kap, és mi is szerettük, szóval hosszú hányattatás után úgy tűnik, hogy végre sikerült új életet lehelni a sokat szenvedett franchise-ba, egy olyan újrafeldolgozással, amit nem ördögtől való gondolat az olyan nagyszabású, hasonszőrű játékokhoz mérni, mint a 2019-es Resident Evil 2 vagy a 2023-as Dead Space.

Borítókép forrása: Konami