• A Sony-nak nem lesz átfogó programja a PS4 és a PS5 közötti váltásra
  • Ettől függetlenül bizonyos játékok esetén itt is lesznek ingyenes nextgen verziók

A Microsoft éppen a héten posztolt a Smart Delivery program kapcsán, melynek az a lényege, hogy ha valaki megvásárolja egy olyan játék Xbox One-verzióját, amely később Xbox Series X-re is megjelenik, akkor automatikusan megkapja a nextgen konzolra is, további fizetés nélkül. Hogy számíthatunk-e hasonlóra PS5-ön is? Nos, a válasz az, hogy igen is, meg nem is.

a-ps5-nek-nem-lesz-a-smart-delivery-hez-hasonlo-megoldasa.jpg

A japán Gamespark kapcsolatba lépett a Sony-val, hogy tisztázzák a helyzetet, ahonnan azt a választ kapták, hogy külön programjuk nem lesz erre, és minden a kiadókon múlik – ha ők lehetővé teszik az ingyenes váltást, akkor ennek nem lesz akadálya. Van is már ilyenre példa: az EA például a Madden NFL 21 kapcsán elmondta, hogy Xbox Series X-en és PS5-ön egyaránt elérhető lesz az újgenerációs upgrade.

Lényeg a lényeg: a Sony nem tervez erre külön programot, de a lehetőség ugyanúgy adott lesz azon címeknél, ahol a kiadó úgy dönt, megadja ezt a lehetőséget a játékosoknak. Sőt, a gyakorlatban könnyen elképzelhető, hogy nem is lesz jelentős különbség a két platform között ilyen tekintetben (hiszen az Xbox Series X esetében sem a Microsoft diktál), azt azonban meg kell hagyni, hogy a Microsoft sokaknál nagy piros pontot szerzett azzal, hogy erre komolyabb hangsúlyt fektetett.