• Nagy siker a PS4
  • Tavaly karácsonykor 5,7 millió gépet adtak el
  • Összesen már 35,9 millió PS4 talált gazdára
  • Ezzel a tavaly teljesítményt, és az előző generációs konzolt is sikerült megelőzni
Webshop ajánló
Playstation 4
  • PS4

Ha most kellene megválasztani az asztali konzolok nyolcadik generációjának győztesét, akkor nem kellene sokat gondolkodni azon, hogy a három lehetséges jelölt közül melyik az: a Wii U rövid úton bukásnak bizonyult, ami semmilyen téren nem érte utol a nagysikerű elődjét, miközben az Xbox One az elbénázott üzletpolitikájával és gyengécske hardverével nem nyerte el a játékosok tetszését, maximum csak a platform rajongóiét, így ez is elmaradt a sikeres előzőgenerációs felmenőjétől.

A jelen állás szerint a király a Sony és a PS4, ami a PS2 világmeghódító teljesítménye után újra a csúcson érezheti magát: az ünnepi periódusban, amit a gyártó november 22-e és január 2-e között definiál Észak-Amerikában, Európában és Dél-Amerikában (november 23-január 3. Ázsia és Japán), 5,7 millió PS4 talált gazdára.

Ezt, ha a legutóbbi, novemberben kiadott adatokkal összevetjük, azt kapjuk, hogy a PS4-ből eddig világszerte 35,9 milliót adtak el.

Ezzel a teljesítménnyel az aktuális gép 39%-ot vert a tavalyi, ugyanebben, tehát az ünnepi periódusban mért eredményekre, ha pedig az egész évet nézzük, akkor sikerült majdnem megduplázni az összeladást, 2015-ben ugyanis 17,4 millió gépet sikerült eladni. Természetesen az előző generációval összevetve is siker a PS4, a PS3 ugyanis hasonló idő elteltével csak körülbelül 20 milliónál járt.

Hasonlóan nagy növekedést könyvelt el a PlayStation Plus előfizetők száma is, az ünnepi szezonban (ez ebben az esetben a november 24-e és a december 22-e közötti 29 napot jelenti) ugyanis ezek száma, a tavalyihoz képest 60%-ot ugrott.

ps4-konzol.png