A Playstation megalkotója, a Sony Computer Entertainment arca visszavonul a reflektorfényből, hogy más projekteken dolgozhasson. Az 56 éves japán üzletember távozása a június 19-én esedékes éves részvényesek találkozóját követően lép érvénybe. Kutaragi helyét Kazuo Hirai, az amerikai részleg eddigi vezetője veszi át. Nem tűnik el azért teljesen, ugyanis tiszteletbeli elnöki pozícióban és technológia tanácsadóként a vállalat körül marad.

A PlayStation atyja lemondottElmondása szerint büszke arra, hogy négy Playstationt is bemutathatott a világnak. Izgalmas élményként írta le azt, hogy megváltoztatta az elektronikus szórakoztatóipar arculatát, a csúcstechnológia és a kreatív elmék egymásra találásának köszönhetően. Ezen az úton szeretne továbbhaladni.

A karrierjére méltán lehet büszke, hiszen ő alkotta meg és mutatta be 1994-ben az első PlayStationt, majd 2000-ben a PlayStation 2-t. Sir Howard Stringer, a Sony vezére nagyra méltatta érdemeit, sok dicsérő szóval köszönte meg munkásságát - ez érdekes annak a fényében, hogy nemrég még negatív véleményt fogalmazott meg róla.

Noha én soha nem birtokoltam PS-t és nem is vagyok konzolrajongó, sok embernek nyújtott feledhetetlen szórakozást, ezért mindenképp megérdemli a gratulációt eddigi munkássága miatt, a továbbiakra pedig sok sikert kívánok Ken Kutaraginak! Biztosan nem ezzel kapcsolatban hallunk róla utoljára.