A Philips beperelte a Nintendót, s azt szeretnék elérni, hogy az Egyesült Államok területén ne lehessen megvásárolni a Wii U konzolt. A per alapja egy sor szabadalom, ami a programok kézmozdulatokkal, illetve egy erre kitalált eszközt mozgatásával történő irányítását definiálja, vagyis pont azt, amit a Wii és a Wii U is tud -- de ha már itt tartunk, a PS Move is pont ezt tudja, ám a Sonyt kihagyta a Philips.

A cég állítása szerint a szabadalmakról már 2011-ben, egészen pontosan novemberben és decemberben figyelmezették a céget, ám ez sem magyarázat arra, hogy miért pont most, illetve 2011-ben jutott eszükbe erről szólni, és miért pont a Wii U kapcsán, ugyanis a Wii sokkal inkább sérti ezeket az állítólagos szabadalmakat, az pedig 2006-ban jelent meg.

A per tehát külső szemlélő számára eléggé gyenge lábakon áll, ám miután nem tudjuk az összes tényt, és a másik fél álláspontját sem ismerjük, ne ítélkezzünk előre, ráadásul ez úgyis a bíróság feladata. A tét a Wii U és egyéb, idevágó hardver kitiltása az Egyesült Államokból, valamint pénzbeli kompenzáció.

wii-u-fekete.jpg