A People for the Ethical Treatment of Animals, azaz a PETA állatvédői nyílt levelet címeztek a Nintendonak, mely az alapítvány Facebook oldalára is kikerült. A levélben Ingrid E. Newkirk, a szervezet vezetője a 1-2 Switch című játék tehénfejős minijátékát kifogásolja, mégpedig azért, mert szerinte nem megfelelően festi le a tehenek tejeltetésével járó tortúrát.

“Aktivistáink nemrég kipróbálták a Nintendo Switchre készült tehénfejő minijátékot és úgy találták, hogy a tevékenységgel járó kegyetlen bánásmódot kihagyták” - fogalmazott Newkirk, és a realizmust hiányolta a programból. A játékban tehénnel sem találkozunk, még virtuálisan sem, az egész csupán kivonata a folyamat egészének és éppen ezzel akadt problémája az állatvédő szervezet vezetőjének. Ha a PETA kívánalmainak megfelelően készítenék el a játékot, akkor helyt kéne kapjon benne a tehenek erőszakos megtermékenyítése, valamint az is, hogy ezután elválasztják őket napos borjaiktól a tejükért, derül ki a levélből.

Newkirk segítséget is ajánlott a cégnek: “Boldogan rendelkezésükre bocsájtunk videofelvételeket, melyeken az állatok tartásának körülményeit is megfigyelhetik” - majd hozátette - “Ha úgy érzik, hogy ezeknek a bemutatása túl felkavaró lenne, javasoljuk, hogy a cukormázas szimuláció helyett a Nintendo Switch olyan tevékenységeket fessen le, melyek során egyetlen állat sem szenved”.

A Nintendo még nem kommentálta az esetet.

1-2-milk.jpg