Bizonyára jó pár alkusz nyelte félre reggeli kávéját New York híres üzleti negyedében, amikor a Wall Street Journal tegnapi számát fellapozva a Razer egész oldalas hirdetéséből az üvöltött az arcába, hogy a PC-s játék nem halt meg. A neves perifériagyártó ugyanis ilyen formában indította meg hadjáratát, melynek mibenléte majd csak pénteken derül ki, addig meg kell elégednünk a hivatalos weboldallal és a fent emlegetett jajszóval, mely egy nyílt levél a három nagy konzolgyártó felé, és kb. így hangzik magyarul:


BARÁTAINK, XBOX, PLAYSTATION ÉS WII!

Mind hallottuk már a szónoklatokat, melyek a PC-s játék haláláról szólnak és arról, hogy a konzolos játék győzedelmeskedik, a PC-s játékosoknak pedig csak a hitvány konzolportok jutnak.

A pletykák korai bukásunkat alaposan eltúlozták. Több mint 300 millió PC-játékos van világszerte, és ez a tömeg napról napra nő. Ma több PC-s játékos van, mint ahányan az összes konzolokon együttesen játszanak, de eddig nem emeltük fel szavunkat a zárt játékrendszerek terjeszkedése ellen.

Mi, a PC-s játékosok a kezdetek óta jelen vagyunk; láttuk, hogyan nő túl az ipar a mozin és zenén, és olyan nyílt világot vizionálunk, ahol a konzolos és PC-s játékosok társakként állnak egymás mellett.

Azért kértünk szót, hogy elmondjuk: augusztus 26-án véget vetünk a hallgatásnak, és elhozzuk a nyitottság és innováció új korszakát a játékiparba. Együtt fogjuk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a PC-s játék NEM halt meg.

GLHF
   Razer

A VILÁG PC-S JÁTÉKOSAIÉRT


Nos, hát így. Egyelőre tehát elég homályos a dolog; a hivatalos weboldalon semmiféle logó nem szerepel, tehát nem tudni, hogy a Razer egymaga áll-e eme rejtélyes innováció mögött, vagy többedmagával. Mint azt már a bevezetőben megpendítettem, a 2008-as GDC-n jelentették be a PC Gaming Alliance megalakulását, melynek hangzatos célja a PC-s játék propagálása, illetve a PC, mint játékplatform továbbfejlesztése. Azóta olyan túl sok vizet nem zavartak, a legfontosabb hír az volt, hogy többek között az Activision, az Nvidia, a Microsoft és a Sony is kilépett már a bandából, amelynek tagja amúgy az AMD, az INTEL, illetve a Logitech és a Razer is, valamint pár forgalmazó (Antec, GameStop) és fejlesztőcég (Epic, Capcom, Gas Powered Games). A magam részéről biztos vagyok benne, hogy ez a dolog független a PCGA-től, és a Razer saját akciójáról van szó. Akárhogy is, az idei PAX nyitónapján, tehát 26-án, pénteken délután fény derül mindenre. Meglátjuk, valóban történelmi esemény tanúi leszünk-e...