A Nintendo Wii-ből 50 milliót adtak elIvata Szatoru valószínűleg a japán udvariasság jegyében mosolyogva meghallgatta a GDF-en „Michael Pachter san”, a Wedbush Morgan elemzőjének jóslatát, amelyben temette a konzolok jövőjét, aztán később fogta magát és kiállt a pódiumra, hogy megtegye a Wii 50 milliós eladásának bejelentését. A Nintendo Wii ezzel minden idők leggyorsabban elkelt konzolgépe, megelőzve még a PlayStation 2-t is.

Az is lehet, hogy pontosan nem így történt (ennyi fantáziálást engedjetek meg...), mindenesetre kissé mulatságos, hogy miközben a korábbi hírben említett szakértők kvázi leírták a konzolokat a jövő tekintetében, addig a Nintendo nem sokkal utána ünnepelte ezt a tényleg elképesztő eredményt. Ivata úr egyébként mintegy „mellékesen” megjegyezte, hogy a kis kézikonzolból, a Nintendo DS-ből 100 millió példány került már az üzlethálózatokba.

„A piac kiszélesedett és a videojátékokat még több vevő fogadta el, mint valaha.” — beszélt a Nintendo elnöke a GDF pódiumán. „Már szinte klisé ezt mondani, de régóta vége annak az időszaknak, amikor 16-18 éves srácok nyomultak a gépeinkkel. Mindenki játszik már a konzoljátékokkal: a mama vonaton a DS-sel, a gimnazista kiscsaj, miután végzett a leckéjével. A Wii és a DS sokkal inkább elérhetővé tették a játékokat” — tette még hozzá Iwata.

Ugyanakkor szó sincs arról, hogy a Nintendo elnöke a sikert arrogánsan saját cégének könyvelné el. „Egyetlen törvény vezérli a játékpiacot: a szoftvernek köszönhetően veszik a hardvert is.”

Beszéde végén még pár érdekességet megjegyzett, amelyből leginkább azt érdemes kiemelni, hogy a Nintendo DS-re készült játékok 47%-át női fejlesztők készítették.