Nem elég az anyagokat beszerezni, tervrajzokat elkészíteni és elvégezni a kalkulációkat. Meg kell találni a tökéletes vállalkozót, aki minden szükséges szolgáltatással rendelkezik ahhoz, hogy az építési projekt zökkenőmentesen, hatékonyan és a legmagasabb minőségben folyjon.

Profi szakemberek nélkül nem lehet a járműveket használni

Egyrészt szükség van speciális járművekre, mint amilyen a KCR daru is, valamint szakértőkre, például műszaki ellenőrökre. Szerencsére a teherautóbérlés Győr, de akár más városok területén is így egyszerűen megoldható: a Prédio-Bau szolgáltatásai révén könnyen elérhetők az építkezésben használt járművek.

predi2.jpg

Sokakban felmerülhet a kérdés ezek után: pontosan mit is tudnak ezek a szakemberek? Először is beszéljünk a műszaki ellenőrről! Az ő fő feladatai közé tartozik az, hogy meggyőződjön arról, hogy az épület használható állapotban van. Valójában az ő munkája a teljes építési folyamat felügyelete, és annak biztosítása, hogy az épület a terveknek, előírásoknak és szabványoknak megfelelően épüljön.

Ehhez meg kell győződnie arról, hogy a vállalkozók és az alvállalkozók az előírt kereteken belül dolgoznak. A "belül" alatt mind a minőségi szabványokat, mind a határidők betartását értjük.

Ami a határidők betartását illeti, ez a felelős műszaki vezető egyik feladata, aki az építkezés technikai irányításáért felelős. Ő irányítja a teljes építési projektet, felügyeli a munkafolyamatokat, és gondoskodik arról, hogy minden feladatot határidőre elvégezzenek.

Folyamatosan kapcsolatban áll a kivitelezőkkel és a tervezőkkel, hogy biztosítsa a munka zökkenőmentes lefolyását, például azáltal, hogy gondoskodik az összes anyag időben történő leszállításáról.

A KCR daruk nagy segítséget jelentenek

Az anyagok mozgatásához azonban teherautókra is szükség van. Mivel ez egy építkezés, többféle anyagot, gépet kell szállítani, ezért speciális gépre van szükség. Ilyen például a KCR gép, amely képes ömlesztett áru és raklapon lévő anyagok szállítására, sőt rakodására is.

Ez csak a jéghegy csúcsa: a plató méretétől függően az átlagosnál nagyobb konténerek és kisebb gépek is szállíthatók. A magas hátsó és oldalfalaknak köszönhetően a targoncák és kotrógépek könnyen elhelyezhetők.

A darunak köszönhetően a teljes emelési és rakodási művelet hatékony és biztonságos: a KCR tulajdonképpen egy önrakodó jármű.

Érdemes a tervezés előtt konzultálni profikkal

Még mielőtt elkezdenénk az építkezés tervezését, érdemes konzultálni egy profi építési vállalkozóval, aki minden lépésnél segít, támogat és tanácsot ad. Tartós és minőségi munkát csak magas szintű szakértelemmel lehet végezni. Semmilyen körülmények között se feledkezzünk meg műszaki ellenőr alkalmazásáról, mivel ő az, aki garantálja a minőségi építkezést.