• Természetesen a Mortal Kombat 1-ben is lesznek mikrotranzakciók
  • Ezúttal Dragon Krystalnak hívják a játékon belüli valutát
  • Amiből skineket és mozdulatokat vehetünk
  • Egyelőre még nem tisztázott, hogy mi mindenre költhetjük el pontosan

A The Elder Scrolls 4: Oblivion hírhedt lópáncélja óta lényegében még abban az esetben is szériatartozékká váltak a mikrotranzakciók, ha egy kizárólag szóló élményre koncentráló alkotásról van szó. Persze ez azért valamennyire túlzás, hiszen nem minden játékban van lehetőségünk valódi pénzért vásárolgatni, de a Ubisoft például magas szinten űzi ezt az üzleti modellt, ahogy a Warner Bros.-t sem kell félteni ezen a téren – emlékeztek még a Middle-earth: Shado of War botrányára, ami végül arra kényszerítette a Monolith-ot, hogy minden erre utaló nyomot eltávolítson a programból? A Mortal Kombat 1 esetében ugyan nem teljesen ez a helyzet, mivel a NetherRealm Studios szeptember 19-én érkező verekedős játékában kiemelt szerepet kap a többjátékos komponens, de ettől függetlenül tény, hogy a széria történetét újraindító felvonás is nyakig merül majd a mikrotranzakciók világába – akárcsak az elődje.

A különbség csupán annyi, hogy a játékon belüli valutát ezúttal Dragon Krystalnak hívják Time Krystal helyett, de a felhasználási módja lényegében változatlan maradt. A thethiny nevezetű X-felhasználó mutatott rá nemrég, hogy az Xbox Store felületén már feltűnt a Mortal Kombat 1 korai hozzáférésű változata, a leírásból pedig kiderült, hogy a pakk 1250 Dragon Krystalt tartalmaz, amit "kozmetikai kiegészítőkre, többek között skinekre, színpalettákra, felszerelésekre és megannyi más dologra" tudunk elkölteni. Egyelőre nem tisztázott, hogy mit takar a "más" fogalom, de valószínűsíthető, hogy új bemutatkozó animációkkal és kivégző mozdulatokkal is színesíthetjük majd a repertoárt – persze ki tudja, mit rejt még az a bizonyos kalap. Jelen pillanatban az ár sem tisztázott, de mivel vészesen közeledik a megjelenés, így napokon belül talán arra is fény derül, mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlni ahhoz, hogy egy igazán egyedi karaktert alkothassunk.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.