Idén január 1-e és március 31-e között negyedéves rekordot döntött az Xbox 360: 2,7 millió darabban kelt el a tavaly ilyenkori 1,5 millió után. Az adat a Microsoft hivatalos jelentéséből való, mely szerint a cég közel kétmilliárd dollárt keresett a gépen. Ugyanebben a negyedévben a Kinect 2,4 millió darabban fogyott, ami szintén igen jó arány egy kiegészítőhöz képest.

Na igen ám, de mi a helyzet az új generációval? A Nintendo már a spájzban van, a Microsoft viszont hivatalosan nem látja értelmét a váltásnak.

"Egyelőre tényleg nem beszélünk erről. Jelenleg inkább az Xbox 360 és a Kinect szereplése izgat bennünket, és ez az a terület, amire fókuszálni szeretnénk." -- foglalta össze Bill Koefoed befektetői kapcsolattartó.

S hogy ez igaz-e? Nos, nem az a kérdés, hogy lesz-e új generáció, hanem hogy mikor, s nagyon valószínű, hogy a kutatások, illetve a különböző elemzések folyamatosan zajlanak a háttérben a Microsoftnál. Az elemzők egyébként 2013 végére és 2014 elejére teszik az új gépek megjelenését, ami kicsit még odébb van.