Microsoft szokás szerint ezúttal sem feledkezett meg a Free Play Days nevű kezdeményezésről, melynek lényege, hogy a Game Pass (Core vagy Ultimate) előfizetéssel rendelkező Xbox tulajdonosok teljesen ingyen próbálhatnak ki különböző videójátékokat – persze csak néhány nap erejéig. Az augusztus 1-én elérhetővé vált pakk leginkább említésre méltó darabja mindenképp a WWE 2K24, amelyben a pankráció kedvelői interaktív formában is átélhetik a WrestleMania legjobb pillanatait, ráadásul karriert meghatározó képsoroknak is szemtanúi lehetnek a játékosok. A Visual Concepts márciusban megjelent alkotásában olyan világhírű harcosok felett vehetjük át az irányítást, mint "Stone Cold" Steve Austin, Andre the Giant, Cody Rhodes, John Cena, Rhea Ripley és Roman Reigns, szóval a látványos küzdősport szerelmesei mindenképp tegyenek vele egy próbát – persze a valódi rajongóknak már úgyis ott lapul a könyvtárban, nemde?

free-play-days-xbox-game-pass-microsoft.jpg

Persze nem csupán virtuális bunyóval múlathatjuk az időt augusztus 4-ig, hiszen a 2018-as Sword Art Online: Fatal Bullet például hangulatos és változatos világokat, véget nem érő lövöldözést és waifukat kínál azoknak, akik fogékonyak erre a stílusra, nem mellesleg az október 4-én megjelenő Sword Art Online Fractured Daydreamben is feloldhatunk különleges tárgyakat, amennyiben játszottunk vele. Végezetül pedig itt van nekünk a Way of the Hunter, ami – a címéből adódóan – vadászatra invitálja az előfizetőket, melyet a csodásan festő bejárható terület és rengeteg állatfajta tesz igazán teljessé.

Ahogy az a Free Play Days-ben szereplő címek esetében lenni szokott, ezúttal is spórolhatunk az imént felsorolt programok vásárlásakor, a WWE 2K24 Cross-Gen Digital Edition ugyanis 18 803 forintért pattanhat a kosárba 28 490 forint helyett, a Sword Art Online: Fatal Bullet pedig csupán 1195 forintot kóstál, bár a Dimps Corporation szerepjátékát a Game Pass is tartalmazza. Egyedül a Way of the Hunter maradt ki a szórásból, ami sajnos továbbra is 12 500 forintba kerül (egyébként ez is benne van a Microsoft előfizetéses szolgáltatásában), az Elite Edition árából viszont elég sokat lefaragtak (17 000 forint helyett 10 200 forint), szóval ha valaki a teljes pakkra vágyik, irány az Xbox digitális áruháza!