Az elmúlt hetekben megszaporodtak a pletykák a következő generációs Xboxról. Olyanokat hallottunk, hogy a Durango kódnéven futó masina lemezolvasó nélkül fog megjelenni (egy másik pletyka szerint viszont lesz Blu-Ray olvasó), hardveresen vagy szoftveresem tiltani fogja a használt játékok futtatását, a belsejében pedig egy DirectX 11-es AMD videokártya fog dübörögni, sőt még olyan is felmerült, hogy a konzol Windows 9-et futtat -- amíg azonban a Microsoft hivatalosan be nem jelenti a konzolt, addig nem mehetünk biztosra.

Az elemzők becslése szerint a cég az E3-on fogja bemutatni a gépet, ezzel kifogva a szelet a Nintendo vitorlájából, a japán cég ugyanis nyáron egy újabb nagyszabású bemutatót fog tartani a Wii U főszereplésével. Ma azonban megtudtuk, hogy a Microsoft a konferencián nem fog az új hardverről beszélni. A cég közölte: az E3-s bemutatójuk központjában az Xbox 360 lesz, hiszen egy nagyon erős évnek néznek elébe, olyan húzócímekkel, mint a Halo 4, a Forza Horizon, a Fable: The Journey és számos, Kinectre érkező játék.

Érdemes tudni, hogy a Sony sem fogja bemutatni az új PlayStationt, így a nyár főszereplője az új Nintendo asztali konzol lesz, ami elindítja a következő konzolgenerációt.