Az Armor Warst még 2020 decemberében jelentette be a Marvel: a James Rhodest, alias Hadigépet a középpontba állító projekt eredetileg minisorozatként látott volna napvilágot a Disney+ streamingplatformján, azonban a munkálatok már a kezdetektől fogva sem haladtak valami gyors ütemben. Sem a Marvel Studios feje, Kevin Feige, sem pedig a karaktert alakító Don Cheadle nem adott támpontokat a szériáról, csak annyit lehetett tudni róla, hogy készül, de sosem kapott konkrét bemutatódátumot. Egyes rajongók már akkor temették az alkotást, 2022 szeptemberében azonban kiderült, hogy az Armor Wars mégsem sorozat lesz, hanem mozifilm, de ennél többet akkor sem tudtunk meg a projektről.

3i6ohy3swzhctpikfyv2u2babi.jpg

Időközben a Marvel Moziverzum is zuhanni kezdett a mélypont felé, és a megújuláshoz szükség volt hathatós reformokra, aminek nyilván lesznek áldozatai, és állítólag az Armor Wars és a szintén sokat szenvedett Penge-reboot sorsáról is a közeljövőben születik döntés. Szóval benne van a pakliban, hogy előbbit bedarálják, és maga Cheadle sem tud jó hírekkel szolgálni róla. „Éppenséggel te is kiderítheted és értesíthetsz a fejleményekről” – válaszolta a színész a TV Line-nak azon kérdésre, hogy mi a helyzet a Hadigép-spinoffal. „Nem vagyok biztos benne, jelenleg mi a helyzet. Szerintem sok változás zajlik mostanában a háttérben, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

A színészt utoljára a 2023-as Titkos invázió című minisorozatban láthattuk Rhodesként, és bár abban volt egy meglepő, nem várt csavar a karakterével kapcsolatban, azóta egyáltalán nem hallottunk felőle. Úgy néz ki, hogy a jövő februárban bemutatásra kerülő Amerika Kapitány: Szép új világban sem tűnik fel, és figyelembe véve az Armor Wars sztoriját, miszerint a Vasember-technológia rossz kezekbe kerül, ezért Rhoades feladata lesz, hogy megvédje a Stark Industriest már rivális cégektől, valamint egy sor opportunista csoporttól, nem hangzik valami változatos és érdekes sztorinak az MCU-n belül, ahol pl. Wakanda alsó hangon is ezer évvel jár a Föld többi országa előtt. Szóval ennek a projektnek minden bizonnyal reszeltek, bár azért még ne temessük, egyelőre semmi sem biztos.

A képek forrása: Marvel