A Marvel Studios, élén Kevin Feige-val bonthatja a pezsgőt, hívhatja az örömlányokat, rendelheti a kok.. gumicukrot, és indíthatja a yachtot: a Deadpool & Rozsomák az előzetes becsléseket lazán felülmúlva összesen 205 millió dollárral nyitott Észak- Amerikában, globálisan pedig 438,3 milliót kalapozott össze! A Marvel Jézus a mennybe ment a nyitóhétvégén, ami nem akkora csoda, hiszen a filmmel kapcsolatban nem az volt a legnagyobb kérdés, hogy vajon sikert arat-e a mozikasszáknál, hanem az, hogy mekkorát. Hát, az eredményt látva Feige és a Disney fellélegezhet, az MCU újra népszerű, és bár a Ryan Reynolds-Hugh Jackman páros valószínűleg nem menti meg a franchise-t (gyk. semmi sem garantálja, hogy a jövőre érkező Amerika Kapitány: Szép új világ, a Thunderbolts* vagy a The Fantastic Four: First Steps nem bukik meg – noha utóbbinak simán megvan az esélye az aratásra), ettől függetlenül a készítők most tényleg okkal örömködhetnek.

deadpoolandwolverine-psoter-1-e1714889727914.jpg

Főleg 2023 után, amikor három filmjük közül kettő (A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, Marvelek) is csúfosan leszerepelt, csak A galaxis őrzői: 3 rész tudott kaszálni, azonban most más a helyzet, és a Deadpool & Rozsomák a most felállított rekordok mellett, további csúcsokat is megdönthet. Amellett, hogy minden idők legjobb nyitányát produkálta saját hazájában és nemzetközi porondon is az R-besorolású filmek mezőnyében, több mint biztos, hogy A passiót is felül fogja múlni, ami 307,2 millió dollárral jelenleg a legsikeresebb R-besorolású film az az USA és Kanada közös mozis piacán. Aztán világszinten ott van a Joker 1,07 milliárddal, valamint az Oppenheimer 976 millióval, de a Deadpool & Rozsomák a majdnem félmilliárd dolláros nyitányával már most bérelt helyet élvez a bűvös 1 milliárd dolláros álomhatárt átlépő filmek között, szóval ennek a két ellenfélnek a legyőzése is sima liba lesz.

A crossover az Agymanók 2 155 milliós első hétvégéjét is lekörözte, így ezen a szinten az idei év legjobbja lett, a nyitányával az all time toplistán a nyolcadik helyet foglalta be a tengerentúlon, világszinten pedig a tizenharmadikat, továbbá a pandémia óta a negyedik premier, ami globálisan 400 millió felett kezdett a Pókember: Nincs hazaút, a Doctor Strange az őrület multiverzumában és az Avatar: A víz útja után.

A jeles alkalomból a Rozsomákot alakító Hugh Jackman X-profilján, a népszerű mémre utalva tette közzé az örömhírt, utalva, egyúttal megköszönte a rajongóknak a támogatást. Az utóbbi idők hányattatásai után ez most tényleg összejött a Marvelnek: nem csak a jegyek fogynak őrült ütemben, hanem a kritika és a közönség is szereti – mi is odavoltunk érte, kritikánkat itt tudjátok elolvasni, az alkotást meg úgyis tudjátok, hol keressétek.

Most már csak egy kérdés maradt: ha még nem láttátok, akkor tervezitek megnézni?