A Like a Dragon (leánykori nevén Yakuza) széria sosem arról volt híres, hogy véresen komolyan vette volna magát (ellenben a készülő adaptációval), a nemrég bejelentett Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii fejlesztése során azonban még önmagán is sikerült túltennie a széria felett bábáskodó Ryu Ga Gotuku Studio csapatának, hiszen ezúttal egy kalózos témájú őrületet kapunk – persze nem a megszokott formában. A tegnap délután tartott Xbox Partner Preview során nagyobb betekintést nyerhettünk a Goro Majimát a főszerepbe állító spinoffba, a látottak alapján pedig az Assassin's Creed 4: Black Flag kedvelői örülhetnek leginkább a franchise legújabb darabjának.

A Pirate Yakuza in Hawaii játékmenetében ugyanis a tengeri csaták kapják majd a főszerepet, a fent látható előzetes alapján pedig ez a mechanika elég sok közös vonást mutat Kenway kalandjával, hiszen az ágyúk sűrű durrogtatása mellett akár még el is foglalhatjuk az ellenséges hajókat. Ugyancsak hozzájárul a dinamikához, hogy visszatér a korábbi felvonásokban látott harcrendszer, a program központi területén (ami a Madlantis névre hallgat) pedig – ahogy azt már megszokhattuk – mindenféle őrült minijátékkal üthetjük el az időt, ha netán meguntuk a puskapor mámorító illatát.

Szintén újdonság, hogy a gyorsaságon és az ügyességen alapuló Mad Dog stílus mellett a Sea Dog stílust is választhajuk Majima számára, amely dupla karddal, pisztolyokkal és egyéb kalózfelszerelésekkel járul hozzá a sikeres akciókhoz – természetesen bármikor válthatunk a két mód között. És akkor most következzék a hab a torta tetején: mivel a Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii fejlesztése gördülékenyebben halad a vártnál, a korábban bejelentett dátumhoz képest egy héttel korábban, 2025. február 21-én már el is hagyhatja a Sega kikötőjét, ami azért is örvendetes, mert így nem fog ütközni a Monster Hunter Wilds február 28-án esedékes debütálásával. Ti készen álltok rá, hogy felcsapjátok a kalóz kalapot?

A borítóképek forrása: Steam