• Pert indít a Koei Tecmo egy Dead or Alive DVD miatt
  • Az interneten árult lemez meztelen karakterekről tartalmazott felvételeket

Ha videójátékok és női karakterek tárgyiasítása, akkor a Dead or Alive mindig is egyfajta szürkezónának számított, hiába zárkózott el ugyanis ettől mindig is a Koei Tecmo, mégis ők voltak azok, akik az Xtreme szériával elkezdték a bikinis domborulatokra helyezni a hangsúlyt. Ettől függetlenül mindennek megvan a határa, most pedig kiderült, hogy pert indítanak Japánban egy meg nem nevezett tettes ellen, aki Dead or Alive DVD-ket árult az interneten.

a-koei-tecmo-pert-indit-egy-meztelen-dead-or-alive-karaktereket-tartalmazo-dvd-miatt.jpg

Természetesen nem hagyományos DVD-ről van szó, hanem egy olyan lemezről, amely módosított játékokról tartalmaz felvételeket, melyekben a jól ismert Dead or Alive karakterek ruha nélkül láthatóak. A beszámoló szerint a kizárólag Japánban elérhető Dead or Alive Xtreme: Venus Vacation című játék az egyik, aminek látható a módosított változata a DVD-n.

Érdekesség, hogy a Dead or Alive 5 megjelenését megelőzően, még 2015-ben a játék rendezője, Simbori Johej arra kérte a PC-s közönséget, hogy tartsák tiszteletben alkotásukat, ha azt szeretnék, hogy a jövőben is legyenek Dead or Alive-játékok a platformra, de már a megjelenés napján felbukkantak az első meztelen modok a játékhoz.