A grillezés nemcsak finom ételek készítésére ad lehetőséget, hanem a szabadban való időtöltésre és a baráti összejövetelekre is. Cikkünkben szeretnénk bemutatni a grillezés előnyeit, a szükséges eszközöket és egy-két tippet, hogy a legfinomabb ételeket készíthesd el.

Szabadidős tevékenység

A grillezéshez szükségünk van egy olyan helyre, ahol biztonságosan és zavartalanul végezhetjük ezt a tevékenységet. A legtöbben a saját kertjükben vagy teraszukon helyezik el a grillsütőt, de a hordozható kisebb változatok segítségével akár egy sütögetésre kijelölt parkban vagy erdőrészen is süthetünk.

A mömax kínálatában megtaláljuk mindazon grilleszközöket, melyek segítségével tökéletes grillpartit rendezhetünk. A grillkészülékek, bográcsok, faszén és sok más kiegészítő használatával ízletes ételek készülhetnek egy szép, meleg nyári napon.

A grillezés előnyei

A grillezés előnyei között az egészségesebb ételek készítését sorolhatjuk fel elsősorban, hiszen a zsírszegény húsok is finoman elkészíthetőek ezzel a módszerrel. A zsírosabb húsokról pedig lecsepeg a zsiradék. Az alacsonyabb kalóriatartalmú ételek, mint például a halak és zöldségek is ízletesen kerülnek ki a grillrácsról.

https-wwwmoemaxhu-2023-marcius-cikk8.jpeg

A grillezés ideális módja annak, hogy időt töltsünk a szabadban és élvezzük a friss levegőt. A közös, hangulatos családi és baráti események emlékezetes pillanatai közé tartozik majd a grillrácson sülő hús illata.

Milyen eszközökre van szükségünk?

A grillezéshez szükségünk van egy grillre, amely lehet elektromos, gázüzemű vagy szénnel működő változat. Az elektromos grill könnyen használható és gyorsan felmelegszik, azonban kevésbé ad ízt az ételeknek, mint a másik két típusú grill. A gázüzemű készülék hatékony, de kicsit drágább, mint az elektromos grill. A szénnel működő változat a legismertebb és legkedveltebb típus, mert az ételeknek különleges ízt kölcsönöz.

A grillezéshez szükségünk van még grillrácsra, hőmérőre, fogóra és spatulára. A grillrácsra helyezett ételek hőmérséklete a hőmérővel ellenőrizhető, míg a biztonságos mozgatásra a fogó és a spatula ad lehetőséget.

Tippek röviden

A legfinomabb ételek elkészítéséhez néhány apró trükköt ismernünk kell. 

  • Érdemes tudni, hogy a grillt 10-15 percig elő kell melegíteni, mielőtt ráhelyezzük az ételeket, ezzel elkerülhetővé válik, hogy letapadjanak az élelmiszerek. 

  • Lehetőség szerint ne forgassuk sűrűn az ételeket, mert ezzel felborítjuk a sütési folyamatot.

  • Hal sütésekor használjunk speciális halsütő rácsot, mely nemcsak egyben tartja az ételt, hanem szép mintázattal is ellátja.

A grillezés nagyszerű módja annak, hogy finom és egészséges ételeket készítsünk, miközben kellemes társaságban élvezzük a szabadban töltött pillanatokat.