Nemrég érkezett meg a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetese, amelyben Todd Phillips rendező tovább folytatja a Joaquin Phoenix alakította Arthur Fleck kálváriáját, aki ezúttal összeáll a hasonlóan elmebeteg Harley Quinn-nel, hogy együtt elszabadítsák a káoszt Gotham városában. A 2019-es első rész annak idején meglepő sikert aratott, 1 milliárd dollár feletti globális bevételével azóta is minden idők egyik legtöbb pénzt termelt R-kategóriás szuperhősfilmje (bár itt a szuperhős szót nem árt idézőjelbe tenni).

Batman ugyan biztosan nem fog feltűnni a folytatásban (legalábbis nem a jól ismert, klasszikus formájában), mivel az események egy alternatív DC-univerzumban játszódnak, ahol Thomas Wayne sem az a jólelkű vagyonos kiscserkész, mint általában, ám más népszerű karakterek feltűnésére azért megvan az esély. Ezek közül egyet a legutóbbi trailer szépen el is spoilerezett, köszönhetően annak, hogy a Warner Bros. YouTube-csatornáján található változat a felirat bekapcsolása után nemcsak a videó szöveget írja ki, hanem azt is, aki kimondja. Az előzetes alább megtekinthető, akit nem zavarnak a spoilerek, az 0:08 környékén keresse a meglepetést.

Igen, Harvey Dentről, azaz a későbbi Kétarcról van szó, aki nyilván nem szorul különösebb bemutatásra. A karakter Batman egyik legnagyobb ellenfele Joker mellett, élőszereplős formában feltűnt Tim Burton első Batman-filmjében (igaz, itt még csak mint ügyész volt jelen a történetben), majd Tommy Lee Jones játszotta el a Mindörökké Batmanben, legutóbb pedig Aaron Eckhart formálta meg Christopher Nolan mesterművében, A sötét lovagban. Az, hogy a Joker 2-ben milyen minőségben fog szerepelni, kulcsfigura lesz-e vagy csak egy sima cameo-karakter, egyelőre még nem tiszta, arra viszont nagy az esély, hogy Dent részt vesz majd Arthur Fleck tárgyalásán, és mivel az előzetesben látható az is, hogy Flecket egy robbanás szabadítja ki onnan, már most megindultak a találgatások arról, hogy ennek köszönhetően ég majd meg az ügyész egyik oldala. És innentől kezdve tudjuk, mi jön.

A Joker: Kétszemélyes téboly október 3-án kerül a magyar mozikba.