A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk tüzetesen. Igyekszünk ebben a formában elősegíteni, hogy a sikeres horgászatokat nagyban megkönnyítő modern eszközökből tényleg a legjobbat lehessen kihozni.

Miért övezi annyi tévhit a halradarok és etetőhajók tényleges hasznosítását?

Talán a legfontosabb ok arra vezethető vissza, hogy a horgászok zöme túlságosan sokat vár el a hasznosítástól. Sok esetben majdhogynem azt lehet mondani, hogy csodatevő eszközként tekintenek ezekre a készülékekre.

Ezzel szemben a valós helyzet az, hogy ugyan csodát nem tesznek, de a Cheapfishing etetőhajó GPS nélküli kínálatában található hajókból és halradarokból valóban sokat lehet kihozni, ha reálisan sikerül feltérképezni a bennük rejlő potenciált.

Pontosan azokra a feladatokra és célokra használva őket, amelyekre alapvetően alkalmasak. Ennél kézenfekvőbb és eredményesebb megközelítést nehéz elképzelni. Úgyhogy ennek szellemében térjünk is rá a részletekre.

Mire alkalmasak a halradarok és az etetőhajók?

A halradarok esetében talán félrevezető egy kicsit az elnevezés. Azért, mert a fő szempont nem feltétlenül a halak keresése. Sokkal inkább a halak feltételezhető tartózkodási helyére éri meg helyezni a fókuszt.

cheapfishinghu-2022-julius-linkmarketing-4.jpg

Ami pedig alapvetően a mederviszonyok, medertörések és vízmélység precíz feltérképezéséből következtethető ki. Igazi hozzáadott érték, hogy a halradaroknak akár a csónakból használható változatai, akár a parti modellek is képesek megmutatni nekünk ezeket az információkat.

Az etetőhajók használata pedig alapvetően két fontos célt szolgálhat. Egyrészt segíthet abban, hogy a csalival együtt felkínált végszereléket maximális precizitással a horgászhelyre juttassuk. Másrészt ahhoz is képes hozzájárulni, hogy az etetés is a lehető legpontosabban történjen.

Lehet-e kombinálni a halradarok és etetőhajók tényleges hasznosítását?

A válasz egyértelműen igen. Ennek a kulcsa egyrészt a hasznosítás lehetőségeiben, másrészt a megfelelő sorrendben keresendő. A legjobb, ha a peca előkészítése a halradar bevetésén keresztül történik.

Miután megvan, hogy hol, milyen mélységben és milyen mederviszonyok között lehet igazán esély a pontyok és amurok megfogására akár nagyobb mennyiségben is, onnantól kezdve erre már lehet alapozni.

Erre már az etetőhajó segítségével bejuttatható akár egy komolyabb etetés is. Majd amikor meg sikerült alapozni magát a pecát, újfent következhet az etetőhajó, és mehet befelé a végszerelék.

Elképesztő, hogy ezzel a megközelítéssel mekkora hatástöbbszörözést lehet elérni. A legjobb, hogy nem kell hozzá más, csakis a halradar és az etetőhajó célzott bevetése.