A Wall Street Journal információi szerint az egyszerre mindent csináló Google még komolyabban be akar szállni a játékiparba, s a jövőben egy Android operációs rendszerre alapozó asztali konzolt fognak csinálni, ami nem az Ouya és a Gamestick platformmal szállna szembe, hanem egy sokkal nagyobb falat, az Apple a fő célpont.

A neves portál szerint az Apple is keményen részt kíván venni a játékok világában, ám ők nem egy külön konzolt készítenek erre a célra, hanem a már piacon lévő Apple TV-t kívánják frissítések útján egy konzollá alakítani. Ez lehet tehát a fő indok arra, hogy a Google is akar egy dedikált, kifejezetten a játékosoknak szánt gépet -- legalábbis a Wall Street Journal szerint.

Az még nem derült ki, hogy mikor jönne a rejtélyes konzol, s milyen képességekkel rendelkezne, de várhatóan egy, az Ouya és a Gamestick konzolhoz képest combosabb kiépítést kapnánk, s közvetlenül a Google Play áruházon keresztül jönnének a játékot, várhatóan a már meglévő profilunkkal való bejelentkezés után.

A Wall Street Journal továbbá megtudta azt is, hogy a Google egy Android alapú karórát tervez kiadni, miután állítólag az Apple is erre készül, illetve az óriáscég kész piacra dobni a tavaly bemutatott, multimédia tartalmakat streamelő Nexus Q névre keresztelt eszköz második generációját. 

A Google asztali konzolt készít