Az Inquirer weblapja adta hírül, hogy a Google-höz közelálló források szerint a cég „bármelyik pillanatban” bejelentheti, hogy megveszi a Valve-ot. A pletyka szerint a keresőmotorjáról elhíresült óriáscéget inkább a Valve Steam szolgáltatása érdekli, mintsem a játékfejlesztői részleg. Rögtön a hír megjelenése után a Google-t megkérdezték az ügyel kapcsolatban, de a cég nem volt hajlandó kommentálni az esetet, ezzel további táptalajt adva a spekulációknak.

Érdekességképpen íme néhány pletyka az elmúlt napokból, amik ide vágnak. Doug Lombardi (Valve) a hónap elején azt mondta, hogy ha valaki felvásárolná a céget, ő szívesen beszélne a dologról, de hozzátette, hogy mostanság minden jól megy, tehát bármi lehetséges. A héten pedig a Forbes arról pletykált, hogy a Google szívesen beszállna a játékiparba, mint kiadó.

Sajnos részleteket még nem tudunk a felvásárlásról, de amint érkezik valamilyen hivatalos információ erről a minden bizonnyal hatalmasnak ígérkező üzletről, rögtön jelezzük.



Friss: A hozzászólásokat olvasva azt látom, hogy a többség felháborodva fogadta a Google-Valve egyesülés hírét. Most már meg lehet nyugodni, hiszen maga Doug Lombardi közölte, hogy ez az egész híresztelés csak merő kitaláció.